avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului

daca reclam o dicoteca (societatea comerciala) la procuratura si pe administratorul ei

e acelasi rezultat ca si cand as reclama discoteca (societatea comerciala) si AUTORUL NECUNOSCUT care da butonul peste limita legala ??

din simplu motiv ca nu l-am vazut eu pe administrator cand a dat butonul mai tare
iar dj-ul se spala pe maini si spune ca "e sarcina de serviciu"

avocatul meu insista ca nu se poate face dosar penal unei societati comerciale

IAR EU NU INTELEG CUM POT DOVEDI CA ADMINISTRATORUL DISCOTECII E CEL CARE A DAT BUTONUL MAI TARE

am dreptate sa scriu in reclamatia la procuratura AUTOR NECUNOSCUT SAU NU? (si sa atasez dovezile, expertize etc) MERSI
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 21:50, 12 Iulie 2010
daca e in mod repetat atunci e infractiune, corect sau nu? producerea de zgomote, conform legii 61

sursa
[ link extern ]

PETIŢIE - conform Ordonanţei Guvernului 27/2002
Catre: Poliţia, Primăria....
....................
Data: ...................

Stimati Domni .................

PETIŢIE
În data de ......... şi în mod frecvent şi repetat la adresa ............ se produc Zgomot şi Larmă cu aparate ......... (de pildă: aparate de proiectat apa cu presiune, aparate electronice - tip boxe) ......, (denumite mai departe „Faptele”). Faptele ne invadează proprietatea şi ne deteriorează substanţial calitatea vieţii. În conformitate cu prevederile legii 61/1991, ART. 2 “tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă constituie contravenţie sau infracţiune”. Astfel legea îi clasifică pe producătorii Faptelor în:
1 - contravenienţi - dacă produc Faptele ocazional:
- între orele 8:00-22:00 - amendă 200 - 1000 lei
- între orele 22:00-8:00 - amendă 500 - 1500 lei
2 - infractori - sub incidenţa codului penal dacă produc Faptele în mod repetat
Întrucât fapta de producere a zgomotului şi larmei în zona/la adresa menţionată are caracter repetat şi abuziv, suntem hărţuiţi, iar potrivit legii comiterea Faptelor este o infracţiune supusă legii penale. Vă rugăm:
1. Să stabiliţi dacă tulburarea, repetată, abuzivă şi fara drept, a liniştii locuitorilor de la adresa .......... de către ..................cetăţenii de la adresa ..............., prin producerea de zgomote şi larmă cu .......... aparate de proiectat apa cu presiune, aparate electronice - tip boxe ............... constituie contravenţie sau infracţiune.
2. Să dispuneţi instituirea unui birou mobil la adresa ............ , spre a constata cât mai grabnic dacă Faptele au natură contravenţională sau penală şi pentru a proteja liniştea publică şi pentru a opri Faptele produse în zona străzii ............, sector..............., Bucuresti, de către cetăţenii de la adresa .........................
3. Să luaţi măsurile care se impun pentru eliminarea Faptelor produse la adresa menţionată;
4. Să ne informati in privinta acţiunilor dispuse de dumneavostra precum şi persoana de contact pentru rezolvarea petiţiei noastre;
5. Să păstraţi strict confidenţial numele noastre precum şi depunerea acestei petiţii faţă de autorii Faptelor;
6. Să ne transmiteţi numărul de înregistrare al acestei petiţii.

Doresc ca răspunsul dvs să ne fie furnizat, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: .......... sau prin poştă la adresa ................. Bucureşti, Romania. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la tel ....................

Vă mulţumesc pentru solicitudine,
Nume Prenume,
Str ............., sector ...., oras..........., judet .........., Romania
email:
tel: ..............

Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)