avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului

daca reclam o dicoteca (societatea comerciala) la procuratura si pe administratorul ei

e acelasi rezultat ca si cand as reclama discoteca (societatea comerciala) si AUTORUL NECUNOSCUT care da butonul peste limita legala ??

din simplu motiv ca nu l-am vazut eu pe administrator cand a dat butonul mai tare
iar dj-ul se spala pe maini si spune ca "e sarcina de serviciu"

avocatul meu insista ca nu se poate face dosar penal unei societati comerciale


IAR EU NU INTELEG CUM POT DOVEDI CA ADMINISTRATORUL DISCOTECII E CEL CARE A DAT BUTONUL MAI TARE

am dreptate sa scriu in reclamatia la procuratura AUTOR NECUNOSCUT SAU NU? (si sa atasez dovezile, expertize etc) MERSI
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 21:50, 12 Iulie 2010
eexact!!! identificarea autorului necunoscut, dar atunci avocatul meu de ce nu intelege? - si a mai fost si JUDECATOR

daca tulburarea linistii publice nu e fapta penala

atunci ? oare pt ce fapta cer eu identificarea la procuratura ?? care ar fi fapta penala din plangere??
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ContSters83715, utilizator
Marculescu&Asociatii a scris:

Orice persoană căreia i s-a cauzat o vătămare printr-o infracţiune, sau are cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni poate sesiza organele judiciare prin plângere, denunţ sau plângere prealabilă.
De asemenea, organele de urmărire penală se pot sesiza şi din oficiu când află pe orice altă cale că s-a săvârşit o infracţiune.

1. Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau de o persoană juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a pricinuit prin săvârşirea unei infracţiuni.
Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului dacă este cunoscut şi a mijloacelor de probă.

Când făptuitorul este necunoscut, persoana vătămată se poate adresa organului de cercetare penală pentru identificarea lui.
Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului în cazul următoarelor infracţiuni: vătămare corporală prevăzută de art. 181 Cod penal, vătămare corporală din culpă prev. de art. 184 alin. 1 şi 3 din Codul penal, violarea de domiciliu prev. de art. 192 alin. 1 Cod penal, violarea secretului corespondenţei prev. de art. 195 Cod penal, divulgarea secretului profesional prev. de art. 196 Cod penal, violul prev. de art. 197 alin. 1 Cod penal, gestiunea frauduloasă prev. de art. 214 Cod penal, adulterul prev. de art. 304 Cod penal, abandonul de familie prev. de art. 305 Cod penal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului prev. de art. 307 Cod penal
se pare ca nu suntem pe acceasi lungime de unda...tocmai v-am scris mai devreme atat eu cat si colegii mei....fca puteti face plangere penala impotriva autorului necunoscut....cat si impotriva persoanei juridice!!! insa ....ma repet.....CARE ESTE INFRACTIUNEA savarsita ???....ma rog...
probabil ca analiza cu stresul ar intra la vatamare corporala??
in ce masura pot face legatura cu discoteca ... chiar nu stiu...
astept inca raspuns daca reclamatia la procuratura sa o fac pentru autor/autori anonimi si atat in cazul discotecii, FARA sa fie nevoie sa mentionez numele administratorului, asa cum imi impune avocatul meu (si am si scris deja) in imputernicirea avocatiala, in plus fata de numele SC.

(nu am cum sa stiu cine a dat muzica tare sau nu), e ok cu autor anonim? sau imi scapa ceva...?!

Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters83715, utilizator
puteti face plangerea si cu autor necunoscut......in schimb am mai repetat....NU EXISTA FAPTA ca e sa constituie INFRACTIUNE!!!!

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)