clienta noua a scris:
nu cred ca vreunul din coindivizari va dori toata casa si sa plateasca celorlalti sulta-nici vorba mama,chiar daca ea are cota mai mare.
V-as pune niste intrebari ... Dar cu ajutorul cuvintelor transmitem doar 7% din totalul comunicarii. Restul e non-verbal si paraverbal (ton, volum, viteza de rostire, mod de accentuare a cuvintelor, pauzele din vorbire, etc).
Ca atare, aici am doar 7% sanse sa nu fiu inteleasa gresit.
Daca nimeni nu doreste casa in intregul ei (iar mama dvs nici vorba), de ce tot faceti si refaceti la procuri inainte de a a va fi raspuns la intrebarea: Ce se urmareste/doreste de fapt? Care este scopul/motivatia? Nu cumva exista si alte modalitati de a ajunge la aceea de se doreste? Etc. (sunt intrebari pe care un avocat, intr-un fel sau altul, le pune atunci cand sta fata in fata cu clientul lui - dar parca nu suna atat de anapoda pe cat par aici pe forum)
Se pare ca, cel putin la acest moment, mama dvs n-ar vrea toata casa (n-ar vrea in momentul de fata sa cheltuie inutil cu un partaj) dar ar vrea totusi sa obtina cumva si partea matusii in varsta (de vreme ce ea este dispusa sa i-o dea, chiar fara sa pretinda ceva in schimb).
Cat de in varsta e matusa asta si ce mostenitori (rezevatari) ar avea? Rezervatari sunt copiii si am inteles ca nu are. Rezervatari mai sunt parintii, dar daca doamna e in varsta, probabil ca parintii dumneaei nu mai sunt demult. Sot are?
Daca nu are sot si daca nimeni nu este, in momentul de fata, hotarat sa promoveze un partaj (cu 3% taxa de timbru din valoarea masei partajabile) atunci ar mai fi o solutie, la care v-ati putea gandi, si prin care matusa poate lasa mamei dvs. cota ei de 14/96 - Un testament. (costa cam tot atat cat autentificarea unei noi procuri)
Intotdeauna sunt mai multe solutii pentru o problema. Dar solutiile astea nu sunt ca retetele de prajituri. Nu le putem strange intr-un retetar pentru ca, in chestiunile juridice, o solutie poate fi buna in cazul X si total anapoda pentru cazul Y. (in functie de amanuntele fiecarui caz in parte).
De aceea solutiile adecvate cazului particular nu se gasesc pe forumuri, ci in discutii fata in fata.