avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contracte la toti salariatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contracte la toti salariatii

buna ziua.
in cazul in care o societate comerciala intra in faliment, care este procedura de incetare a contractelor de munca ale tuturor salariatilor?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:47, 12 Iulie 2010
1. Concedierea in baza art.65 din Codul muncii (desfiintarea posturilor).
2. Legea 85/2006, privind procedura insolventei, spune:
Art.86... (6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz - societate in faliment morar_maria2000 morar_maria2000 Am urmatoarea situatie societea a intrat in faliment, angajatilor concediati li s-a adus la cunostinta decizia de concediere cu art. 65 (1) fara a li se ... (vezi toată discuția)
Declarare stare de faliment pasi de urmat pentru incetare cim loredana080380 loredana080380 Azi a fost declarata stare de faliment la unitate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru incetarea contractului de munca pentru angajatii firmei? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2ani- firma in insolventa olympya olympya Buna ziua! Termenul de concediu crestere copil de pana la 2 ani expira pe data de 11 aug 2010.Problema este ca firma la care lucram avea sediul in Cluj si o ... (vezi toată discuția)