avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune

Din parte vatamata,daca ma constitui parte civila,in proces penal in care sunt m-ai multi inculpati. Care sunt sansele sa ma indrept cu pretentii catre toti acestia? Tinind cont ,ca am fost pagubit ,atit material cit si moral de catre toti.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:46, 14 Iulie 2010
Buna ziua.In instanta va puteti constitui atat parte vatamata cat si parte civila.Recomandarea mea este sa va angajati un avocat, onorariul pe care il veti achita acestuia il veti recupera el reprezentand cheltuieli de judecata
Constituirea de parte civila a partii vatamate in procesul penal are ca scop recuperaarea prejudiciul cauzat acesteia atat din punct de vedere material si in anumite cazuri si din punct de vedere moral.
Astfel, va puteti consitui parte civila cu privire la prejudiciul material cauzat de inculpati, iar in situatia in care instanta va stabili pe baza probelor admistrate ca acestia au cauzat acel prejudiciu acestia vor fi obligati in solidar la plata acestuia.
Constituirea de parte civila trebuie facuta in faza de urmarire penala si in fata instantei cel mai tarziu pana la citirea actului de sesizare.
Pentru dovedirea prejudiciului creat trebuie sa administrati probe in acest sens.- inscrisuri, martori.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Facand dovada prejudiciului pe care vi l-a creat fiecare dintre inculpati, va puteti constitui parte civila impotriva fiecaruia.De regula, raspunderea delictuala este solidara ori de cate ori fapta ilicita a fost savarsita cu participarea mai multor persoane, ceea ce presupune ca inculpatii vor fi tinuti sa plateasca in comn prejudiciul,
mironescu valentin a scris:

Din parte vatamata,daca ma constitui parte civila,in proces penal in care sunt m-ai multi inculpati. Care sunt sansele sa ma indrept cu pretentii catre toti acestia? Tinind cont ,ca am fost pagubit ,atit material cit si moral de catre toti.


consultati un avocat, macar in privinta daunelor, ca in cele materiale si morale, intra mai multe probleme-motive pt care sa le cereti.
totul depinde si de infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal Velica Rodica Velica Rodica Ce inseamna a ma constitui parte civila intr-un proces penal (vezi toată discuția)
Parte civila -dosar ucidere din culpa coasa coasa Sunt la primul termen,chemat in instanta in calitate de parte civila in dosarul cu obiect ucidere din culpa. Va rog sa ma indrumati care sunt primii pasi ce ... (vezi toată discuția)