Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care vreau sa o inmatriculez in RO(mi-am facut programare pe 19.07.2010 la R.A.R. si sper k tot in aceeasi zi sa o inmatriculez),a fost adusa de o cunostinta de-a mea pe data de 13.11.2008 din Italia pentru export,a scos cele 3 perechi de numere rosii la care a avut dreptul,dar nu a mai apucat sa o inmatriculeze(pe atunci taxa era de doua ori mai mica decat acum).Intrebarea mea este: daca o inmatriculez pe 19.07.2010,am vreo sansa sa imi recuperez banii?Precizez ca sunt din Bacau,iar aici nu prea am auzit de exemple de restituire integrala a taxei auto.As putea singur sa ma descurc sau trebuie sa apelez la ajutorul unui avocat.Multumesc anticipat,
Grigori Mihaita
Pe 20.07.2010 am achitat taxa de 3528 RON. Sunt din Bacau. M-am gandit sa ma duc la Finante sa le cer o copie dupa chitanta, am inteles ca se poate. Pana la urma imi pot lua banii inapoi? Bacaul este unul din orasele "bune"?
Eu am platit taxa in noiembrie 2010, am toate documentele doveditoare,iar legat de localitatea am inmatriculat masina in Oradea, domiciliul il am tot in Oradea.Sincer sunt foarte curioasa sa vad daca voi reusi sa primesc suma respectiva inapoi:)
Am facut o cerere de restituire a taxei pe poluare la ANAF si am primit urmatorul raspuns :
Referitor la cererea dumneavoastra inregistrata la Administratia Finantelor Publice a municipiului Bacau sub nr. xxxx / 17. 02. 2011, prin care solicitati restituirea sumei de 3.528 lei,m reprezentand taxa pe poluare, calculata prin Decizia nr.
In temeiul dispozitiilor art. 205 - 207 din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, contestatia se poate face in termen de 30 zile, sub sanctiunea decaderii, de la data cand ati luat la cunostiinta de actul prin care se solicita plata taxei de prima inmatriculare, Decizia nr.
Art. 6 din Hotararea nr. 686/2008 privinf aprobarea normelor metodologice de aplicare a O.U.G. 50/2008 privind instituirea taxei de poluare prevede ca "atunci cand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicole platita in perioada 1 ian. 2007 - 30 iunie 2008 (...) este mai mare decat taxa de poluare rezultata prin aplicarea prevederilor O.U.G. 50/2008, calculata in lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul imnatricularii autovehicolului in Romania, contribuabilul poate solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.
Nu exista reglementare legala pentru restituirea taxei pe poluare.
Acum ce ar urma? Trebuie sa-mi caut un avocat pentru a merge mai departe in instanta? Imi recomanda careva vreun avocat din Bacau care sa se ocupe cu asa ceva? Va multumesc.
am actionat in instanta ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE BACÃU, DIRECŢIA GENERALÃ A FINANŢELOR PUBLICE A JUDEŢULUI BACÃU, ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU,TREZORERIA MUNICIPIULUI BACÃU iar solutionarea am avut-o pe 22.09.2011. Solutie : se admite cauza. Acum trebuie sa astept sa vad daca face recurs admin. finantelor... sau ce trebuie sa fac? va rog multumesc