Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care vreau sa o inmatriculez in RO(mi-am facut programare pe 19.07.2010 la R.A.R. si sper k tot in aceeasi zi sa o inmatriculez),a fost adusa de o cunostinta de-a mea pe data de 13.11.2008 din Italia pentru export,a scos cele 3 perechi de numere rosii la care a avut dreptul,dar nu a mai apucat sa o inmatriculeze(pe atunci taxa era de doua ori mai mica decat acum).Intrebarea mea este: daca o inmatriculez pe 19.07.2010,am vreo sansa sa imi recuperez banii?Precizez ca sunt din Bacau,iar aici nu prea am auzit de exemple de restituire integrala a taxei auto.As putea singur sa ma descurc sau trebuie sa apelez la ajutorul unui avocat.Multumesc anticipat,
Grigori Mihaita
da...la brasov se restituie, am urmarit pe portalul lor si admit, atat la tribunal, cat si la curtea de apel....se restituie suma integrala, indiferent de data platii...eu zic ca daca atasezi la actiune practica din toata tara, este imposibil sa nu se castige...majoritatea resping pe faptul ca decizia de stabilire a taxei nu s-a contestat in 30 zile...pai eu nu contest decizia de stabilire, ci restituirea taxei, asta cer, restituirea, care se prescrie in termenul general de 3 ani....
pt bogdan31....................mersi mult pentru raspuns, apropo...sa atasez doar nr. sentintei/deciziei prin care s-a castigat procesele in tara sau....toata sentinta/decizia integral? inca o data.....mersi mult pentru raspuns.
nu...eu cand mi-am facut actiunea am depus copii dupa sentintele pronuntate, adica toata sentinta...intr-o actiune, daca invoci ceva, trebuie sa aduci si dovezi in sensul asta, deci nu merge numai sa o invoci, trebuie si anexata actiunii...
ok, am inteles cum sta treaba...mersi mult inca o data. si.....inca ceva, la cererea de restituire pe care o depun la finante, daca eu am benificiat de restituirea (parca a taxei pe poluare, mi-a dat ceva din bani....eu am platit taxa vreo 3000 lei si mi-au dat incapoi vreo 1000, ar mai fi vreo 2000 de luat), la pct. 1 se bifeaza prima varianta? nu prea inteleg cum sta treaba cu variantele alea trei, mersi mult.
nu inteleg.....care 3 variante? as vrea sa-mi explici despre ce este vorba...nu-mi dau seama...poti sa recuperezi diferenta care a ramas de plata, adica daca ai platit 3000 lei si ti-au dat inapoi 1000, se poate recupera diferenta, dar trebuie sa ai actele doveditoare ca ti-au inapoiat o parte din suma...poti lasa o adresa de mail ceva si vrb