avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie 390 completare sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie 390 completare sau nu?

O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care are rezidenta fiscala in Wiena trebuie sa completeze declaratia 390? Mentionez faptul ca tarifele de transport sunt scutite de TVA si amandoua casele de expeditie au cod valid de TVA.
Cel mai recent răspuns: anghel teodor , utilizator 12:51, 20 Iulie 2010
multumesc foarte mult pentru ajutor
Mai am o singura intrebare:
Daca casa de expeditie(rezidenta in Austria) declara serviciul de transport(depune) in declaratia recapitulativa VIES sunt obligat sau este util sa depun si eu declaratia 390???
ati zis ca dvs. facturati catre operatorul din romania, nu catre casa de expeditie.

o luam iar de la capat?
Noi facturam catre operatorul din romania dar contabila tot ma bate la cap si sustine ca trebuia sa depun declaratia . Ea vrea totusi sa depun declaratia chiar daca nu trebuie.Nu stiu ce sa mai spun. M-a mai documentez pana pe 15 august .Oricum multumesc pentru Raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod facturare curse externe office.carmen office.carmen O societate cu sediul in Romania,inregistrata in scopuri de tva pe teritoriul national incheie un contract de prestari servicii cu o firma de transport si ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)
Firmele de transport marfa intracomunitar platitoare de tva depun decl.390? lumi40 lumi40 O firma x de transport marfa din Romania platitoare de tva face transporturi intracomunitare . Comenzile le preia de la o companie de expeditie din Austria ... (vezi toată discuția)