avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firmele de transport marfa intracomunitar platitoare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firmele de transport marfa intracomunitar platitoare de tva depun decl.390?

O firma x de transport marfa din Romania platitoare de tva face transporturi intracomunitare . Comenzile le preia de la o companie de expeditie din Austria platitoare de tva sau companie de expeditie din Romania si deci le factureaza transportul acestor companii de expeditie ( x factureaza firmei din Austria fara tva iar celei din Romania cu tva ). Marfa pleaca din Romania - Germania sau Germania -Anglia.=D>
Trebuie sa completez declaratia 390 ?
( Au reusit sa ma faca sa nu mai inteleg nimic din codul fiscal.)
Cel mai recent răspuns: lumi40 , utilizator 12:05, 25 Februarie 2010
Este obligatoriu depunerea decl 390. Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care realizeaza operatiuni intracomunitare, (deci livrari, achizitii si/sau prestari de servicii inclusiv) au obligatia sa depuna lunar, pana la data de 15 a lunii urmatoare, dar numai pentru luna de raportare in care ia nastere exigibilitatea taxei, decl.390, incepand din ian.2010.
Detalii: vezi Ordin ANAF nr.76/21.01.2010 se poate lista de pe site
Iti multumesc pentru raspuns.
In Ianuarie am facut o factura pt.o cursa Romania - Germania facturata beneficiarului din Germania platitor de tva si el, deci am facturat fara TVA. Am facut declaratia 390 pe data de 15.02.2010.
Dar firma noastra de transport este patitoare de tva trimestrial, trebuie sa depun de acum tva lunar ?
X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 completare sau nu? anghel teodor anghel teodor O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care ... (vezi toată discuția)
Mod facturare curse externe office.carmen office.carmen O societate cu sediul in Romania,inregistrata in scopuri de tva pe teritoriul national incheie un contract de prestari servicii cu o firma de transport si ... (vezi toată discuția)