cata28 a scris:
atunci ce pot s afac sa nu se ajunga la parchet..nu vreau sa fac inchisoare..prefer sa ma aleg cu o amenda..e pt prima oara knd am facut asa ceva si am fost prinsa si mi-am cerut iertare ..chiar imi pare rau
Daca nu vreti sa faceti inchisoare , de ce ati mai furat ? Daca nu erati prins , erati bine merci cu jeans noi , fara sa ii fi platit si poate , ati fi repetat asta .
Toti dupa ce sunt prinsi , arata ca le pare rau . Aceste infractiuni se savarsesc doar cu intentie , deci inseamna ca ati planuit , fie si ptr cateva secunde .
Oare ce ati fi facut dvs daca v-ar fi furat cineva ? Vroiati dreptate ... Asta vor toti ... Cica le sunt lezate drepturile si justitia din tara nu merge ... toti infractorii de "mici gainarii" au impresia ca ptr ei , exista o portita , ei ar putea scapa . hmmmm ... Trebuie sa va revizuiti comportamentul . Un psiholog v-ar ajuta de minune ... probabil ...
cata28 a scris:
deci indiferent ce voi face sau nu..tot dosarul cu toate declaratiile vor ajunge la parchet..asta inseamna ca daca voi scapa de inchisoare si ma voi alege doar cu amenda tot voi avea cazier nu?
Din moment ce ati dat declaratie , s-a inregistrat dosarul penal cu nr unic la parchet . Ceea ce inseamna ca procurorul va dispune solutia . Daca nu sunteti trimis in judecata , si veti primi amenda administrativa , nu va aparea la cazier , insa amenda administrativa va aparea in fisa operativa ... E cam acelasi lucru , daca veti dori sa va angajati vreodata in vreo institutie publica ... se va vedea ...
cata28 a scris:
imi este foarte frica nu am mai avut probele niciodata ..e priam oara knd fac asta si imi pare nespus de rau..am recunoscut tot mi-am cerut scz pt tot
Dar cand ati "dosit" jeans-ii , nu v-a fost frica ? Bine ca e prima oara si ca nu se repeta istoria . Desi daca nu va prindea , se repeta si a doua oara ... Asta e psihologia infractorului neprins ...
Sa fiti multumit ca veti lua amenda , sa va fie invatatura de minte ... Poate data viitoare veti gandi de doua ori inainte sa premeditati / sa intentionati sa va insusiti ce nu va apartine !