avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de furt sau furt calificat?ajutati-ma va rog!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de furt sau furt calificat?ajutati-ma va rog!

ieri la ora 11 am intrat intr-un magazin de haine si am bagat o pereche de blugi in geanta ..angajata a vazut lispsa acelui blug si in magazin m-a intreb de ei punandu-ma sa ii arat geanta ..i-am dat pantalonii inapoi..am incercats a vb cu ea mi-am cerut scz pareri de rau etc..a sunat doua persoane una patroana alta o alta angajata..la fel am vb cu ele mi-am cerut iertare..in final au sunat la politie ..au venit cei doi politai si mi-au luta datele dupa kre am mers la sectie..acolo impreuna cu parintii mei am incercat sa vb cu patroana sa nu depuna plangere ..si fara rasp..in final am dat declaratie..am pov tot cum s-a intamplat ..dansa la fel ..si la sf declaratiei a zis k nu doreste sa mearga mai departe pt k si-a recuperat blugii....eu am dat declaratie.in final am scris k regret pt fapta comisa..fiind pt prima oara knd am [probleme de genul; asta..la prima abatere ..luni treb sa vin iar la sectie crede-ti k se mai pot anula delaratiile ..sa se faca altele..sa fac ceva orice..sa nu se ajunga in parchet dosarul??astept un rasp kt mai repede!
Cel mai recent răspuns: cata28 , utilizator 13:13, 17 Iulie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cata28 a scris:

atunci ce pot s afac sa nu se ajunga la parchet..nu vreau sa fac inchisoare..prefer sa ma aleg cu o amenda..e pt prima oara knd am facut asa ceva si am fost prinsa si mi-am cerut iertare ..chiar imi pare rau

Daca nu vreti sa faceti inchisoare , de ce ati mai furat ? Daca nu erati prins , erati bine merci cu jeans noi , fara sa ii fi platit si poate , ati fi repetat asta .
Toti dupa ce sunt prinsi , arata ca le pare rau . Aceste infractiuni se savarsesc doar cu intentie , deci inseamna ca ati planuit , fie si ptr cateva secunde .
Oare ce ati fi facut dvs daca v-ar fi furat cineva ? Vroiati dreptate ... Asta vor toti ... Cica le sunt lezate drepturile si justitia din tara nu merge ... toti infractorii de "mici gainarii" au impresia ca ptr ei , exista o portita , ei ar putea scapa . hmmmm ... Trebuie sa va revizuiti comportamentul . Un psiholog v-ar ajuta de minune ... probabil ...

cata28 a scris:

deci indiferent ce voi face sau nu..tot dosarul cu toate declaratiile vor ajunge la parchet..asta inseamna ca daca voi scapa de inchisoare si ma voi alege doar cu amenda tot voi avea cazier nu?

Din moment ce ati dat declaratie , s-a inregistrat dosarul penal cu nr unic la parchet . Ceea ce inseamna ca procurorul va dispune solutia . Daca nu sunteti trimis in judecata , si veti primi amenda administrativa , nu va aparea la cazier , insa amenda administrativa va aparea in fisa operativa ... E cam acelasi lucru , daca veti dori sa va angajati vreodata in vreo institutie publica ... se va vedea ...

cata28 a scris:

imi este foarte frica nu am mai avut probele niciodata ..e priam oara knd fac asta si imi pare nespus de rau..am recunoscut tot mi-am cerut scz pt tot

Dar cand ati "dosit" jeans-ii , nu v-a fost frica ? Bine ca e prima oara si ca nu se repeta istoria . Desi daca nu va prindea , se repeta si a doua oara ... Asta e psihologia infractorului neprins ...

Sa fiti multumit ca veti lua amenda , sa va fie invatatura de minte ... Poate data viitoare veti gandi de doua ori inainte sa premeditati / sa intentionati sa va insusiti ce nu va apartine !
intr-adevar ca se fura mult in romania.si intr-adevar ca daca nu este prins un hot,acesta continua pana este prins.

Doamna Diana,ma bucur ca aveti o astfel de atitudine si ca articulati astfel de fapte,ma gandesc ce o sa zica procurorul? :).
am 18 ani ..e prima oara cand patesc asta ..nu stiu ce a fost in capul meu intentionam sa cumpar ceva ..efectiv nu pot sa cred ca am putut face asta :(
C.I. a scris:

Doamna Diana,ma bucur ca aveti o astfel de atitudine si ca articulati astfel de fapte,ma gandesc ce o sa zica procurorul? :).

Am sa va raspund . Stiti ca sunt fel si fel de profesionisti . Fiecare isi face treaba cum stie mai bine .
Sunt si oameni ca mine . Sunt si altii mai ingaduitori .
Luand in calcul gravitatea faptei , parerea mea e ca ar trebui totusi sa se mearga pe o condamnare , la prima abatere cu suspendare . Ptr ca e vorba de o infractiune savarsita cu intentie . Ori , furtul calificat in forma simpla se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani . Din cuantumul pedepsei se observa gravitatea acestor fapte .
Comparativ cu o alta fapta , de exemplu , o infractiune din culpa ... ( luam ucidere din culpa - in forma simpla de la 1 la 5 ani - rezulta ca gravitatea nu e asa mare ) si totusi , un vinovat de ucidere din culpa , nu va lua niciodata amenda administrativa , chiar daca sa zicem , comparativ cu asprimea sanctiunii , se poate deduce ca furtul calificat e mai aspru ... Ma lovesc zilnic de cei ca si stimabila domnisoara ( care nu a ajuns la majorat cu siguranta ) , a caror parinti nu au habar ce odrasle au la casa ... vis-a-vis de acestia am doar o parere , care este si o veritabila vorba romaneasca : " azi furi un ou , maine furi un bou " ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
deci totusi,ramanem la furt calificat,pentru ca ea vroia sa plece dar a fost oprita.

tinand cont de varsta,ca nu are antecedente penale,si-a recunoscut si regreta fapta,s-a recuperat prejudiciul, ......eu zic ca nu o sa o trimita in judecata.din toate cazurile pe care le-am vazut,foarte putine ,foarte putin s-au pedepsit penal.

oricum,aveti dreptate,cand dai de ``placerea`` de a fura,cam devii dependent si incerci sa cresti doza.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte ContSters286580 ContSters286580 Buna ziua! In data de 26 martie 2012 am mers la un magazin de haine din complexul comercial AFI Palace Cotroceni la un magazin de haine.Neavand suficienti ... (vezi toată discuția)
Furt in valoare de 39 de lei fara antecedente Mazarescu2014 Mazarescu2014 Pe data de 21 am sustras un colier in valoare de 39 de lei, fiind minor, dintr-un magazin de haine din Bucuresti. Am fost dus intr-o camera unde am astepta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)