avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... in ce conditii, pot vinde un apartament ipotecat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

in ce conditii, pot vinde un apartament ipotecat?

Buna seara,
Imi permit sa va deranjez cu o problema foarte delicata.In urma cu 3 ani, cumnata mea a facut un imprumut foarte mare (in jur de 50.000 euro, echivalentul in franci elvetieni), imprumut la care parintii mei au girat cu apartamentul lor, proprietate personala. Mentionez ca imprumutul, facut la banca, nu este pe numele cumnatei mele, ci pe numele altei persoane, ca atare in contractul de credit, figureaza persoana care a semnat ca titular de credit si parintii mei ca giranti. Cumnata mea, si-a insusit banii, a deschis o agentie de turism (care de anul trecut, din iunie, a intrat in insolventa)dupa care, vazand ca nu mai poate plati ratele le banca, a disparut.Parintii mei au platit, in locul ei (persoana titulara de credit nici nu a vrut sa auda de un eventual ajutor la plata ratelor, in schimb i-a sunat pe ai mei cu amenintari ca vrea sa fie la zi, cu asigurarea de viata), dar in ultimul timp, nu mai pot plati ratele, intrucat banca mareste zi de zi, francul elvetian.Asa ca de la o rata de 1.400 de lei, s-a ajuns la 2.000.Mentionez ca anul trecut, in decembrie, banca a fost de acord sa se faca o reesalonare a ratelor, drept pentru care timp de 6 luni, s-a platit pe luma, doar echivalentul a 150 de euro.Acum suntem amenintati ca ni se fac dosar, de catre banca pentru a incepe executarea silita, daca nu platim 4.000 lei lunar (asta insemnand si banii din urma de la reesalonare). Cum cumnata este disparuta, titulara de contract nu ne ajuta cu nimic, cu ratele care se maresc din zi, in zi, ce putem face? Ne-am gandit ca poate exista o solutie, eventual sa vindem, cu acordul bancii, apartamentul pus ipoteca! Suntem disperati! Va rugam sa ne ajutati!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:08, 29 Decembrie 2011
Daca gasiti un cumparator se poate face vanzarea cu acordul bancii, acesta fie poate prelua ipoteca, fie sa va achite pretul din care se va scadea soldul creditului pentru radierea ipotecii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare complicata actual actual Buna ziua, ma numesc Tudor Dan sunt din Alexandria, jud. Teleorman si am o problema mai complicata, la care sper sa primesc un raspuns pe acest forum. Prima ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor bancare ContSters296861 ContSters296861 Parintii mei au facut acum cativa ani un imprumut in franci elvetieni, la scurt timp tata si-a pierdut locul de munca, mama s-a imbonlavit si nu au mai putut ... (vezi toată discuția)