avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu restituirea ratelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu restituirea ratelor

Buna seara, o persoana a accesat acum 4 ani un credit cu ipoteca in franci elvetieni. Este de notorietate ca la ora actuala francul aproape s-a dublat, ajungand euro. In acest mom acea persoana se afla la un pas de a fi executata silit. Banca a spus ca poate vinde apartamentul si sa restituie toata suma pt a radia ipoteca. problema este ca valoarea apt acopera excat suma de restituit ceea ce este imposibil pt acea persoana pt ca astfel va ramane in strada. In ce conditii poate acea persoana sa faca o intelegere cu banca conform careia sa restitie doar jumatate din datorie in urma vanzarii apartamentului iar cealalta jumatate sa o restituie in continuare in rate lunare. Poate banca face o astfel de intelegere , in ce conditii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:48, 17 Octombrie 2011
Incercati sa obtineti aceast acord cu banca urmand procedura medierii. Apelati la serviciile unui mediator autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de intentie catre banca caprice caprice Buna ziua, ma ajutati va rog cu un model de scrisoare de intentie catre banca prin care sa propun restituirea unei plati din ipoteca avand in vedere urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor bancare ContSters296861 ContSters296861 Parintii mei au facut acum cativa ani un imprumut in franci elvetieni, la scurt timp tata si-a pierdut locul de munca, mama s-a imbonlavit si nu au mai putut ... (vezi toată discuția)
Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand bancii imobilul? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, am o situatie extrem de complicata. As aprecia un raspuns competent. Pe scurt: am un credit ipotecar in franci, suma totala de rambursat ar fi cam ... (vezi toată discuția)