avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... garantie inscrisa in AEGRM
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

garantie inscrisa in AEGRM

In cazul in care un creditor are un contract de garantie reala mobiliara asupra unor bunuri ale debitorului, contract inscris in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, iar debitorul intra in insolventa, poate ridica bunurile respective, avand in vedere contractul amintit si inscrierea garantiei reale la AEGRM? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 15:31, 21 Iulie 2010
In ce sens " sa le ridice"?
Sa le ia in contul datoriei clientului, sau, daca acesta se opune, sa investeasca titlul executoriu, respectiv contractul de garantie reala mobiliara si sa ridice bunurile cu executorul.
Nu, pentru ca de la data deschiderii procedurii de insolventa, orice creanta se recupereaza in cadrul dosarului de faliment.
Toate celelalte actiuni de recuperare a creantei, se suspenda de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca angajamentul de plata sa fie inregistrat in arhiva electronica? Flavius1984 Flavius1984 In cazul esalonarii unei datorii ptr un debitor, respectivul angajament de plata poate fii inregistrat la AEGRM ( agentia electronica de garantii reale ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere in aegrm onuttza onuttza Obiectul de activitate al societatii mele este comercializare de scule,echipamente si utilaje de constructii. Pentru vanzarile mai mari de 5000euro am vrea sa ... (vezi toată discuția)
Criza financiara si prb contractuale ENGFULL ENGFULL buna ziua as vrea sa stiu la nivel infromativ si cu caracter general ce masuri trebuie intreprinse in cazul in care partenerii contractuali nu mai achita ... (vezi toată discuția)