avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere Carte de Munca de catre ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere Carte de Munca de catre ITM

Buna ziua,
Sunt angajator si pentru un salariat care si-a dat demisia am depus documentele inclusiv Cartea de munca la ITM.
Cind persoana din firma care se ocupa de personal a fost sa ridice cartea de munca cu avizul de incheiere a angajarii , i s-a spus ca au pierdut Cartea de Munca.
Sunt intr-o situatie jenanta pt ca fostul angajat vrea (si pe buna dreptate Cartea de Munca).
Ce trebuie facut in aceasta situatie?
Cu respect ,
Ion T
Cel mai recent răspuns: Mihaela Tudorancea , utilizator 11:24, 22 August 2007
Asta e. Singura solutie este reconstituirea lui. Incet incet se gasesc toate datele si angajatul va avea un Carnet "nou noutz" :)
Sigur ca se poate reconstitui carnetul, datele din carnet trebuie sa corespunda cu cele din registre altfel nu se poate. Ce-ar fi sa-mi cumpar maine un carnet si sa-l completez cu date de dinainte de 89? ca o stampila se poate face usor. Imi va calcula cineva pensia in baza asta?
Imi place ca esti obtimist...si eu sunt in general...dar daca omul este cu multa vechime ...cam greu....Oricum ai dreptate va merge foarte incet...incet...incet...:D
Din pacate alta solutie nu este. S-a pierdut, trebuie refact!
Urata treaba, dar frecventa...

Carnetul d emunca este fie introdus eronat in alt biblioraft fie luat "la gramada" de un alt inspector de resurse umane... stiti cum e acolo! Pasii logici :
- discuti cu inspectorul ce se ocupa de firma ta; roaga-l sa caute in toate firmele sale si sa ia legatura cu inspectorii care au depus/ridicat documente de la el in ziua respectiva pentru a gasi carnetul. Nu vrea sau nu poate?! treci la pasul 2
- depui plangere la ITM (ca sa vada ca esti decis depui una in numele societatii si cealalta in numele titularului carnetului de munca) si o inchei cu "ma voi adresa instantei si voi cere despagubiri materiale si morale". Din ate il stiu pe SEFUL de la ITM le va pune sa caute carnetul si in gaura de sarpe...
AICI AR TREBUI SA SE FINALIZEZE CU GASIREA CARNETULUI...

Daca nu se intampla asa probabil angajatul va da in judecata firma (pentru ca el la voi a lasat carnetul de munca), voi veti introduce in proces ITM-ul si va vati consuma nervii , timpul si banii cateva luni bune ...
Angajatul nu are alta solutie decat sa mearga la toate locurile de munca anterioare si sa solicite adeverinte de vechime (cu precizarea sporurilor si concediilor fara plata). Cu acestea merge la acelasi ITM si solicita eliberarea altui carnet de munca (si pune acatiste la 3 biserici, simultan, sa nu-i piarda si acest carnet :) ).

Si pe viitor, inainte de a depune carnetele de munca fa-ti o copie, nu se stie cand ai nevoie de ea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm pierduta de casmb adilero adilero Buna ziua, In 2010 am depus cartea de munca la Casa de pensii Bucuresti pentru scanare(detin proces verbal de predare-primire). Anul acesta am fost sa o ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de cotizatie pensie -firma care s-a desfiintat Lorangha Lorangha As dori sa stiu cum pot face dovada de 2 ani lucrati intr o firma care s-a desfiintat in 2005. Precizez ca nu am recuperat cartea de munca la plecare in 1997, ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca artenealexandra artenealexandra Buna ziua, cum as putea recupera cartea de munca de la firma Maglificio Primavera Trade, in prezent radiata? Mentionez ca cei de la ITM Bucuresti si Satu ... (vezi toată discuția)