Guvernul a dat o OU prin care s-a razgandit si nu mai finanteaza reabilitarea termica a blocurilor, dar se ofera sa plateasca dobanda la creditele pe care le-ar face asociatiile de proprietari pentru o asemenea actiune...si garanteaza creditul :))
Sa lasam speranta celor care la asociatiile lor s-a inceput aceasta lucrare:)
Oricum, au optiunea creditului la CEC. Am inteles ca aceasta este banca care va acorda creditele.
:offtopic:
Aceasta chestiune imi aduce aminte de bancul cu rabi si evreul sarac, care plangandu-se la rabi ca nu mai are loc in casa de cati sunt in familie, acesta i-a spus sa bage, si capra, si iada, si tapul...si toate animalele. Bietul evreu, in final, s-a dus la rabi sa-i spuna ca e din ce in ce mai rau. Si atunci rabi i-a spus sa-si scoata toate animalele din casa. Evreul se duce la rabi care il intreaba: Ei? Cum e? Evreul raspunde: Mult mai bine, multumesc rabi, mare bine mi-ai mai facut, altfel nu stiu cum m-as fi descurcat cu asa familie numeroasa!!! :)
La noi in asociatie inca se mai strange fondul de reparatii pentru reabilitare administratora spunand ca suntem pe lista .
Noi toti locatari mai suntem obligati sa platim la acest fond pentru reabilitare?
Cu banii stransi pana acum cum ni putem recupera?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Chiar daca sunteti pe lista, dar nu au fost incepute lucrarile, atunci totul se sisteaza. Administratora pune in continuare acele sume pana cand comitetul va convoca adunarea generala si se va hotara soarta acestor sume.
Este posibil ca proprietarii, daca tot au contribuit, sa fie de acord ca fondul sa se constituie in continuare, iar lucrarea sa se faca in regie proprie.
O alta varianta este aceea ca asociatia sa contracteze un credit bancar. Dl. Boc a anuntat ca dobanzile vor fi suportate de Guvern. Dl. Videanu a precizat ca proprietarii care efectueaza lucrari de reabilitare ar putea primi niste deduceri fiscale. Dar, venind din partea guvernului, nu prea pun baza...
Documentul pe care l-ati atasat exista si in documentele asociatie...
Apoi... pretul de 3500 de euro este exagerat din capul locului. Personal am solicitat unei firme de constructii oferta de preti pentru reabilitarea termica a unei asociatii cu 8 etaje (27 de apartamente) care includea:
- placare cu polistiren 5 cm
- anvelopare terasa
- anvelopare terasa
- glafuri pentru fiecare geam
- inchirierea schelelor
- alte materiale folosite la placarea polistirenului
iar rezultatul a fost de aproximativ 6000 de lei/apartament.
Apoi, garantie de 3 ani la o asemenea lucrare... cam mica.
Obligatii?
ContSters220737
Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)