avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema act vanzare-cumparare

Am cumparat o masina dintr-o piata auto, dar respectivul mi-a zis ca masina nu e pe numele lui, ci pe numele sotiei, am fost la inmtatriculari si doamna de acolo a zis daca are copia de la buletin a proprietarei nu e nevoie de ea personal. Am facut actele, contractul de vanzare/cumparare, urmand sa pletesc taxele la primarie iar dupa reinmatricularea, toate bune si frumoase. Cand am ajuns acasa am vazut ca pe cele trei exemplare de vanzare/cumparare mi-a gresit al doilea nume, dar pe certificat e scris corect. Iar proprietariei ia gresit judetul, ia trecut alt judet. Si mare problema, am aflat ca el nu era sotul respectivei doamne, defapt el nu avea nici o treaba cu masina.
Deci sar putea sa am probleme, avand in vedere ca totusi am actul de vanzare cumparare si is trecut imputernicit pe certificat?
Cel mai recent răspuns: nobo , utilizator 09:17, 26 Iulie 2010
si da si nu.. depinde de la situatie la situatie
Putin mai detaliat s-ar putea?
In caz ca persoana respectiva se "da la fund" si nu imi mai trimite actul precum nu are datori sa pot radia masina si sa o inmatriculez si proprietara masina sa nu recunoasca ca a vandut masina sau a fost vanduta fara voia sa, as putea ramane si fara masina si fara bani?
Tu cu proprietara n-ai vorbit nimic? Cum sa dai banii unuia care nu e proprietarul si proprietarul nu stie nimic de el. Daca n-avea o procura ca poate vinde masina, te-a pacalit.
Pai am fost intr-o piata de masini, mi-a placut masina m-am uitat la ea, domnul a zis ca este masina sotiei, dar nu mi-a trecut prin cap sa verific daca este sotul, omul parea serios, nu ma asteptam. Omul avea toate actele, avea copie de buletin a proprietarei, avea tot. Iar cu copia respectiva am putut face actul de vanzare cumparare, la un birou de acte auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema acte autoturism catadmx catadmx Am cumparat o masina care a fost vanduta aproximativ acum 3 ani de catre proprietarul din acte. Masina inainte sa ajunga la mine a mai trecut pe la doua ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Nu am mai primit cartea de identitate a autovehiculului constantin1918 constantin1918 Buna ziua, am achizitionat pe 10 august o masina din alt judet ,prima mea masina cumparata.Am facut actele la un birou de acte auto si scoala de soferi : ... (vezi toată discuția)