avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnia, 25 iulie 2010
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnia, 25 iulie 2010

Buna ziua!
Domnule Consilier,
stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate "la aceasta ora"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a legilor care dezincriminau(nedrept si absurd!)insulta si calomnia a aparut in Monitorul Oficial.Cand?In concluzie, daca pe dvs. va insulta si va calomniaza o persoana o puteti da penal-nu civil-in judecata, ca "vremuri"?Foarte bine ca sunt reincriminate, nu traim in jungla, si nu trebuie data "apa la moara" marlanilor si scandalagiilor!

va multumesc.
O babilonie!
Unii spun ca insulta si calom.sunt incrimitate-ADICA APLICATA IN FAPT, NU TEORIE!-
altii spun ca nu-s incriminate!
Probabil ca numai ministrul justitiei stie exact.
legally a scris:

Ce spuneti? Art. 205-insulta si art. 206- calomnia, sunt incriminate in actualul cod penal.


Nu stiu din ce versiune a Codului penal vorbiti, dar urmariti Sentinta Penala citata de mine mai sus.
Oricum, in actualul Cod Penal scrie la art. 205-abrogat, art. 206- abrogat.
@procmarci, Codul penal pe care il detin eu este actualizat la data de 1 aprilie 2010.
Va multumesc!In concluzie, la "ora asta"-25 iulie 2010, ins. si calom. sunt ABROGATE.
Asta e...e jale!Vom fi jigniti si calomniati intr-o veselie, fara ca faptuitorul sa fie aspru pedepsit ca sa se invete minte!

Doamna-domnule consilier, in acest caz, ce e de facut?!Dumneavoastra, in cazul ca sunteti insultat-sa spunem- ce faceti pe cale legala-ca doar n-o sa-l impuscati pe ala, desi ar merita!
Cum poate fi aspru pedepsit de Politie si de tribunal marlanul?!

@garincea, nu stiu ce va face dl. Consilier daca va fi calomniat, eu insa , daca m-as supara foarte tare, as depune o plangere la parchet, in temeiul art. 206 din Codul penal :D

Alte discuții în legătură

Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)