avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO norma partiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO norma partiala

Buna ziua,

Revin cu vesnica intrebare referitoare la CO pentru angajat cu norma partiala. Inteleg, daca am un angajat cu norma de 2 ore/zi si 21 zile CO, atunci el va beneficia in cursul unui an de 21 zile - o zi fiind considerata a avea 2 ore de CO.

1. Daca un angajat lucreaza 2 ore/ sapt, atunci practic el va lipsi de la locul de munca 21 saptamani, fiind in CO?

2. Un angajat lucreaza 2 zile/ saptamana (luni si marti). Cum va beneficia de CO? Si cate zile de luni si marti va lipsi el de la locul de munca, fiind in CO?


Multumesc pt raspunsuri - ma incurca tare prevederea din CIM: Durata concediului anual de odihna este de 21 zile lucratoare, in raport cu durata muncii ( norma intreaga, fractiune de norma).

Cel mai recent răspuns: SHADOW14 , utilizator 11:55, 7 Mai 2012
lorelayold76 a scris:

-asa cum au specificat colegii, conform legii se acorda minim 21 de zile de co pe an indiferent de cate ore pe zi lucreaza timp de 5 zile pe saptamana, astfel ca in cazul nostru angajatii au dreptul la 1,75 zile co pe luna (21 co : 12 luni)
- in cazul dumneavoastra se schimba putin situatia (asa cum se spune in raport cu durata munci) deoarece nu lucreaza 5 zile pe saptamana astfel ca se calculeaza asa: 1,75 (co pe luna norma intreaga ) : la 21 zile (media zilelor lucratoare pe luna) = 0.08 / zi x 8 zile (cat lucreaza pe luna)=0.64 (zile co pe luna) x 12 luni = 7,68 adica 8 zile co pe an...... sau o metoda mai simpla 21 (co obligatoriu) : la 5 (zile pe saptamana norma intreaga) = 4.20 x cu 2 (zile pe saptamana cat lucreaza) = 8,40 adica 8 zile co pe an

Sper ca am fost de folos.
O zi minunata la toata lumea!




Nu este adevarat, nu exista asa precizare!! Nu ametiti omul, cititi legea in primul rand. CO este un drept minim garantat iar texrul de lege , cum spunea FREEELIS este: "
Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare" - art.140 alin.1



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile de concediu de odihna cris2279 cris2279 Buna ziua, Am un salariat care timp de 3 luni a avut contract cu timp partial: Ianuarie,Februarie,Iulie, August=8 ore/zi, 40 ore/saptamana Martie=20 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)