avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosire denumire \"turist\"
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosire denumire "turist"

Va salut,
Lucrez la un producator de conserve si dorim sa facem un pate pe care sa-l denumim Pate Turist. Am vazut ca alta companie au inregistrata OSIM denumirea Salam Turist, partial pe clasa 29.

Putem folosi denumirea de Pate Turist fara a avea probleme juridice ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 17:42, 26 Iulie 2010
Buna ziua,
Daca este deja marca inregistrata pe aceeasi clasa de produse pe care doriti si dvs sa o folositi, atunci nu o puteti utiliza decat cu acordul titularului marcii.

"Pate" si "salam" sunt denumiri generice care indica tipul produsului si pot fi folosite de toata lumea interesata.

Succes in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare osim Bella16 Bella16 Buna ziua, cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)