avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratii TVA - URGENT !
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratii TVA - URGENT !

sunt titular de intr.indiv.(un fel de PFA) si am obiect de activ. SERVICIILE.
Am un client cu sediul in Franta si ii fac factura lunara fara TVA (locul prestarii se considera Franta) si un altul cu sediul in Turcia si ii fac factura lunara cu TVA (pt.ca nu e in UE si se considera ca prestatia o fac in Romania).
Mai an si achizitii din Romania pt.functionare.
Depun decont trimestrial (300).
Stiu ca se mai depune semestrial decl.394. Se trece valoarea facturilor catre clientul din Turcia sau nu?
Ce alte declaratii ref. la TVA se mai depun?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 16:58, 26 Iulie 2010
declaratia 390-intracomunitare si aveti grija ca incepand cu 01.08.2010 se infiinteaza Registrul operatorilor intracomunitari...trebuie intai sa va inregistrati in acest registru si dupa aceea sa prestati sau sa achitionati ceva intracomunitar...altfel amenzile pot ajunge pana la 100.000 ron.( vezi OU 54/23.06.2010 si normele metodologice)
deci in declaratia 394 se trec sau nu sumele pt.clientul din Turcia?
deci..."Potrivit formularului 394 se declara urmatoarele:
- operatiunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul national,cu alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri;
- operatiunile cu TVA nedeductibil;
- operatiunile inscrise in facturile care au fost emise pentru vanzarile cu amanuntul, vanzari care se inregistreaza in contabilitate pe baza raportului zilnic.
Nu se declara urmatoarele :
- livrarile/achizitiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura;
- operatiunile cu persoane neinregistrate in scopuri de TVA in Romania;
- operatiunile inscrise in facturile emise prin autofacturare;
- operatiunile pentru care se aplica taxarea inversa.

Declaratia 394 se completeaza cumulat pe coduri de inregistrare in scopuri de TVA ale partenerilor de tranzactii, indiferent daca au fost realizate, cu acelaşi partener, operatiuni impozabile cu 9% şi operatiuni impozabile cu 19% (baza impozabila şi, respectiv, TVA aferent se cumuleaza pentru toate operatiunile).

In cazul agentiilor de turism sau a altor entitati care aplica regimurile speciale prevazute la art.1521 şi art.1522 din Codul Fiscal, facturile emise/primite cu mentiunea "TVA inclus", se vor cuprinde in declaratie astfel:
- in coloana "baza impozabila totala" se va inscrie valoarea totala inscrisa pe factura;
- in coloana "Taxa pe valoarea adaugata totala" se va inscrie 0 (zero).

Multumesc!
ANALIROMAN a scris:

declaratia 390-intracomunitare si aveti grija ca incepand cu 01.08.2010 se infiinteaza Registrul operatorilor intracomunitari...trebuie intai sa va inregistrati in acest registru si dupa aceea sa prestati sau sa achitionati ceva intracomunitar...altfel amenzile pot ajunge pana la 100.000 ron.( vezi OU 54/23.06.2010 si normele metodologice)


Deci pt.serviciile prestate in iulie (factura o emit pe 30/07) este OK, dar pt. august trebuie mai intai sa ma inregistrez la Reg.op.intracomunitari. Bine ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Delaratia 394 vioviod vioviod la un magazin online neplat5itor de tva se depune declaratia 394? multumesc, (vezi toată discuția)
Noua declaratie 394 lunara din ianuarie 2010 zira zira de unde copiem decl 394 si cind mai avem timp sa o depunem? (vezi toată discuția)