avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... mansardare casa fara autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

mansardare casa fara autorizatie de construire

Buna ziua!
Este vorba de o mansardarea unei case mai vechi cu pod si cu perete de foc. Anul trecut am obtinut Certificatul de urbanism Acordul de la Inspectoratul in c-tii, si anul acesta cand sa depun dosarul pentru obtinerea Autorizatiei de c-tii a a aparut o noua lege ca as mai avea nevoie si de un proiect stereotip 1970. Cu greu am reusit sa obtin si acel document. Intre timp acoperisul devenea din ce in ce mai rau, deja apa ajungea in casa, plafonul se crapa, iar casa era locuita de o batrana, si o familie cu un copil de trei ani. Nu aveam alta solutie decat sa schimbam acoperisul, dar cu ocazia aia am zis, ca oricum daca avem deja restul documentatiei si pana ce obtin autorizatia, de ce sa mai descopar inca o data casa, exact la dimensiunile care erau fara sa ne mai extindem in mp podul vechi al casei am ridicat pereti, sa dam forma unei mansardari, si asa am acoperit. Nu ne-am extins deloc.
Este posibil o amenda in cazul acesta? Chiar daca cunosc cazuri in care s-a ridicat de la zero fara autorizatie de construire, si au scapat de amenda?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

zso2006
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 10:38, 4 August 2010
Si da si nu, in caz de control din partea primariei va trebui sa va justificati mansardarea stric pe urgenta/pericol de prabusire/degradare etc.
Va mtltumesc anticipat pentru raspuns.
Nu stiu in ce masura ma puteti ajuta, dar am vrea foarte mult sa scapam de amenda. Singurul lucru care a ramas ca si drept dovada este tavanul in interiorul camerei unde stam noi trei si exact deasupra patului crapaturi in tavan, si nu stiu daca ajunge la ora actuala, drept ca si dovada.
Ce am mai putea face?

Nu stiu suntem foarte disperati, si asa abia ne ajung banii, si va dati seama sa stai in 40 mp 4 persoane.
In partea de sus nu am ajuns nicaieri, avem peretii ridicati si acoperit, deci mai mult idde era schimbarea acoperisului, inaltimea peretii de foc a ramas, numai la teral a fost ridicata.

Cu stima,
Zsolt
Din punct de vedere legal nu aveti ce face pentru a nu plati amenda....puteti doar sa explicati situatia si sa sensibilizati ...dovediti cu actele obtinute pana acum ca ati avut intentia sa fiti corect, dar......dar TREBUIE sa continuati cu Autorizatia, sa intrati in legalitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Construire acoperis cu amenajare interioare rixos rixos Buna seara, Locuiesc intr-o spalatorie devenita ulterior apartament, intr-un imobil istoric . Aceasta spalatorie, care in anii 80 a devenit apartament mai ... (vezi toată discuția)