avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demitere direcor adjunct
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demitere direcor adjunct

Buna ziua,
Sunt director la o scoala generala de doua luni.Fostul director l-a demis pe directorul adjunct in baza unei adrese emise de inspectoratul scolar in care se preciza ca incepand cu 1 septembrie 2009 postul de director adjunct este desfintat .
Directorul adjunct a chemat in instanta scoala si inspectoratul cerand anularea deciziei de demitere si revenirea pe functia detinuta anterior. Procesul s-a finalizat prin admiterea actiunii reclamantului. Hotararea e definitiva si irevocabila.
In momentul de fata l-am repus pe functie si i-am dat o parte din suma de bani cuvenita. Intre timp Inspectoratul scolar a trimis o adresa catre scoala in care se precizeaza ca incepand cu 1 septembrie 2009 postul de director adjunct este desfiintat conform statului de functii al scolii aprobat de inspectoratul scolar pentru anul scolar 2009-2010; solicitandu-mi in acest caz demiterea diretorului adjunt.
Mentionez ca la procesul castigat de reclamant scoala nu a fost reprezentata de nimeni.
La solicitarea inspectoratului am intrunit consiliul de administatie al scolii si l-am demis.
Cum trbuia sa procedez, e legala aceasta demitere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 30 Iulie 2010
In ce temei l-ati demis pe director, daca postul de director adjunct s-a desfiintat .. cred ca este concediat pentru desfiintarea postului?
Da
Prin urmare, daca postul nu mai exista in organigrama unitatii atunci persoana care-l ocupa va fi concediat in baza art.65 alin.1 C.mun.

Daca se considera nedreptatita, acea persoana paote ataca in instanta decizia de concediere in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire art 78 cm Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Am fost demis din functia detinuta ( director adjunct) in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al ... (vezi toată discuția)
Desfiintare scoala Bustan Bustan In data de 12.02.2009 primesc decizie de reorganizare a scolii prin desfiintarea a 3 clase.In urma acestei decizii trimit in preaviz mai multe persoane. In ... (vezi toată discuția)
Numire director liceu enrike enrike Am susţinut concursul pentru ocuparea unui post de director la liceu într-un judeţ pilot în sesiunea octombire – noiembrie 2008, fiind ... (vezi toată discuția)