Descrierea proprietatii comune trebuie s-o gasiti in
acordul se asociere sau in
cartea tehnica a constructiei, dar va pot da un citat din HG. 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, fragment care descrie
in mare proprietatea comuna:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere.
In principiu, proprietatea individuala este proprietatea delimitata de peretii interiori ai apartamentului si incadramentul usii exterioare si al ferestrelor, balconul delimitat de peretii interiori (mai putin aceia care constituie fatada). Restul este proprietate comuna.