avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONFLICT INTRE VECINI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONFLICT INTRE VECINI

Buna ziua
Numele meu e Daniel D. si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Mai exact,sunt proprietarul unui teren de 1100 de mp,pe care am inceput constructia unei case.la momentul actual casa nu e terminata, deci nu poata fi locuita.Problema mea este urmatoarea: unul dintre vecinii mei,profita de lipsa mea si de faptul ca imobilul nu e locuit,pentru a-si goli fosa septica a locuintei sale pe terenul din spatele casei mele.
Va rog sa ma indrumati,cum as putea sa pun capat acestui lucru,pe cale legala,cui trebuie sa ma adresez si ce procedura am de urmat.
Trebuie sa specific ca nu mai este posibila o rezolvare amiabila,datorita faptului ca acest lucru nu se intampla pentru prima data.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters161008 , utilizator 19:32, 3 August 2010
Buna ziua

O solutie legala pentru problema dv, ar fi sa formulati o plangere/sesizare catre Ministerul Sanatatii sau catre Directia de Sanatate Publica a judetului pe raza caruia se afla terenul detinut, pentru a reclama incalcarea, de catre vecinul dv., a prevederilor art. 10 alin.1 lit."r " ( Teza a II a)din Legea nr.98/1994, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de igiena si sanatate publica, republicata in M.O.nr.325/24.04.2008"

art.10, alin.1, lit.r:" ( teza I): Neindepartarea apelor uzate menajere provenite de la locuintele neracordate la un sistem de canalizare, prin evacuarea acestora prin fose septice vidanjabile proiectate, executate, amplasate si intretinute conform normelor in vigoare,
(teza a II a) PRECUM SI DEVERSAREA LOR IN LOCURI NEAUTORIZATE IN ACEST SCOP",
constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda 500- 2 000 lei.

Contraventia se constata de catre inspectorii sanitari desemnati in acest sens.

Va recomand sa aveti si martori ori alte probe, pentru a confirma aceste aspecte contraventionale.

va multumesc mult pentrun timpul pe care l-ati acordat problemei mele si mai ales pentru datele furnizate,nu am nici o pregatire in domeniul juridic si nu stiam ce legi ar putea face referire la problema mea,stiam doar ceva de "tulburare de proprietate"
am scris deja directiei de sanatate judetene,si astept raspunsul lor
inca odata,multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lasa apa menajera afara pe proprietatea mea? BiancaMB BiancaMB Vecinul meu, spune ca mă va da in judecată, și va suna la poliție (pentru ca eu sa primesc amenda) dacă voi mai lasă apa menajera din fosa septica afara. ... (vezi toată discuția)
Fosa septică Anasandica Anasandica La ce distanță se face o fosa septică față de casa vecinului?Vecinul vrea să construiascâ o fosă septică chiar lângâ gardul meu,adica dacă ies la ... (vezi toată discuția)
La ce distanta se poate amplasa o fosa septica fata de o gospodărie ... Teo15 Teo15 La ce distanta se poate amplasa o fosa septica fata de o gospodărie vecină care are fantana cu apa potabilă? Multumesc! (vezi toată discuția)