avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pot lasa apa menajera afara pe proprietatea mea?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pot lasa apa menajera afara pe proprietatea mea?

Vecinul meu, spune ca mă va da in judecată, și va suna la poliție (pentru ca eu sa primesc amenda) dacă voi mai lasă apa menajera din fosa septica afara. Întrebarea este poate sa îmi facă ceva? Poate sa mă deie in judecată sau să primesc amendă ?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 10:58, 5 Februarie 2017
Categoric: NU puteţi lăsa apa menajeră, chiar dacă este proprietatea dvs.

Spun acesta pentru că am avut numeroase reclamaţii între vecini.

Iată câteva prevederi legale de care trebuie să ţineţi cont.
Îndepărtarea apelor uzate menajere se face prin racordatea la un sistem de canalizare. În lipsa unui sistem de canalizare îndepărtarea apelor uzate menajere se face prin instalaţii de preepurare sau fose septice vidanjabile.

Trebuie să ştiţi că neîndepărtarea apelor uzate menajere provenite de la locuinţele neracordate la un sistem de canalizare prin vidanjarea foselor septice proiectate, executate, amplasate, exploatate şi întreţinute conform normelor în vigoare, precum şi deversarea lor în locuri neautorizate în acest scop, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei pentru persoanele fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt in procedura de obtinere a unei autorizatiei ... dragos980 dragos980 Buna seara, sunt in procedura de obtinere a unei autorizatiei de construire pt o locuinta unifamiliala in Sinaia intr-o zona unde nu exista ... (vezi toată discuția)
Distanta haznalelor de constructii e001 e001 vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de ... (vezi toată discuția)
Haznaua vecinului flo_09_ct1 flo_09_ct1 Buna ziua, vecinul meu detine o hazna la aproximativ 1 m de hotarul meu, de asemenea la circa 60 cm fata de hotarul vecinului eu detin un beci cu peretii din ... (vezi toată discuția)