avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributii PFA - SALARIAT
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributii PFA - SALARIAT

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Daca sunt angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata la o societate si in acelasi timp am si un PFA cu un obiect de activitate care n-are nici in clin nici in maneca tangenta cu societatea in care lucrez si nici nu colaborez cu alte societati. Este un PFA independent, cu activitate din cand in cand .
Intrebarea este ce contributii trebuie sa platesc pentru PFA tinand cont ca la societatea unde lucrez, unitatea imi plateste : CAS, CASS, somaj,....

Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:18, 6 August 2010
Printre altele noile norme prevad:
Persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala precum si venituri de natura salariala datoreaza contributii individuale, de asigurari sociale, de asigurari pentru somaj si de asigurari sociale de sanatate, asupra veniturilor de natura profesionala in situatia in care veniturile de natura profesionala sunt sau nu realizate lunar.
Contributiile individuale se datoreaza si in situatia in care veniturile de natura profesionala sunt realizate de persoane pentru care la data intrarii in vigoare a prezentelor norme metodologice, se prevede, potrivit legii, ca asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj este facultativa.


Daca e considerata activitate independenta, trebuie sa platiti contributii pentru somaj, sanatate si pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt angajat cu carte de munca si vreau sa imi deschid intreprindere individuala - contributii? Shaloo Shaloo Buna ziua. Sunt angajat cu carte de munca la o firma si vreau sa imi deschid un II cod CAEN 9002 - activitati suport interpretare artistica (SONORIZARI). ... (vezi toată discuția)
Contributii pt.norma venit gheorgheciuca gheorgheciuca Sunt salariat angajat cu contract de munca pe termen nelimitat cu norma intreaga. De asemenea, prestez si servicii de instructor auto independent autorizat de ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Imi cer scuze daca o sa ma repet dar am citit mesajele de forum si nu reusesc sa inteleg. Am, o rugaminte: va rog sa imi explicati daca am PFA ... (vezi toată discuția)