avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... \"consilier probatiune\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"consilier probatiune"

Ma intereseaza de unde pot afla care sunt conditiile pentru ocuparea unui post de consilier de probatiune. Stiam ca absolventii de psihologie, sociologie, pedagogie, drept... Am studii in criminologie in Franta si de Psihopedagogie in tara. De unde pot afla daca studiile mele ma califica pentru "consilier probatiune"?

Multumesc,
Alin
Cel mai recent răspuns: alin24L , utilizator 18:27, 16 August 2010
bun.
sa facem altfel: cine-mi poate spune sigur daca cu studii de criminologie poti depune dosar pt concurs "consilier probatiune"?
1.Verifică dacă îndeplineşti condiţiile prevăzute de art. 20 din Legea 123/2006 privind statutul personalului de probaţiune:

ART. 20
(1) Pentru a fi numită în funcţia de consilier de probaţiune persoana trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
a) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
b) să nu aibă antecedente penale, să nu aibă cazier fiscal;
c) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
d) să fie aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru exercitarea funcţiei, fapt dovedit pe baza testării medicale şi psihologice de specialitate organizate în acest scop;
e) să se bucure de o bună reputaţie;
f) să fie licenţiată în asistenţă socială, psihologie, sociologie, pedagogie sau drept;
g) să promoveze concursul organizat pentru ocuparea funcţiei pentru care candidează.
(2) În termen de 60 de zile de la angajare, persoana trebuie să prezinte direcţiei de specialitate dovada stabilirii reşedinţei în România.

Parerea mea este sa va axati pe studiile de psihopedagogie. Criminologia nu are a face cu serv. de probatiune.
Cu cele de criminologie nu sunteti eligibil. Sanse aveti cu studiile de psihopedagogie. Pentru mai multe inf accesatii www.just.ro sectiunea probatiune. Din inf mele, sunt persoane angajate cu o astfel de calificare. Un email la recrutare.probatiune@just.ro va va lamuri.
Sa aveti bafta!
va multumesc pt aceasta informatie pertinenta si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier probatiune laurasch laurasch buna ziua...as dori sa stiu ce studii ar trebui sa aiba un consilier probatiune si in ce consta munca acestuia...va multumesc (vezi toată discuția)
Consilier de probatiune Szegedi Szegedi Stie cineva ce salar are un consilier de probatiune debutant? Cum este concursul de admitere? (vezi toată discuția)
Probatiune matiesconsuela matiesconsuela salut ,stie cineva cum poti deveni consilier probatiune ,mentionez ca am terminat fac psihologie nu sunt in sistem nu am experienta nu stiu cum se face ... (vezi toată discuția)