avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buget inexistent de venituri/ cheltuieli la asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buget inexistent de venituri/ cheltuieli la asociatia de proprietari

Am trecut in Sem.II al anului si descopar ca Asociatia de proprietari nu are un buget de venituri/cheltuieli nici propus, nici aprobat.

Nu stiu cate nerguli voi mai descoperi prin documentele Asociatiei( de- abia au trecut 3 saptamani de cand am preluat ca presedinte), dar, m- au frapat " cheltuielile de protocol " trecute in registrul de casa: lunar, insumeaza cate 20-40 lei. Am vrut sa vad daca sunt prevazute in Buget si...nu am gasit Bugetul!:-/
Nu exista!

Mai sunt patru luni pana la sf. anului, ce fac, mergem in continuare asa?( am inteles ca Bugetul se intocmeste pe un an calendaristic!)

Va rog sa imi dati sfaturi cum sa procedez!

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 20:33, 4 August 2010
Existenta sau nu a bugetului de venituri si cheltuieli in forma unui tabel cu defalcare pe trimestre, luni... ce oricum nu se poate respecta, nu este un impediment in activitatea asociatiei. Acesta este adesea doar o formalitate avand in vedere fluctuatia mare de persoane, de consumuri individuale, de preturi si tarife schimbate de furnizori, de avariile ce se produc...
Dar este foarte important pentru cheltuielile cu personalul, premii...
Asa ca faceti dv un buget de venituri si cheltuieli pentru anul 2011 pe care sa-l prezentati in urmatoarea adunare generala dupa ce-l discutati in comitet si cu cenzorul.
Pentru acest an faceti incasarile conform listelor de plata. Pe liste introduceti costurile conform facturilor, contractelor de munca...
Vedeti daca in procesul verbal al adunarii generale exist aprobarea adunarii generale cu privire la cheltuielile cu personalul, premii sau cheltuieli de protocol.
Incadrati-va cu cheltuielile in ceea ce a hotarat adunarea generala.
Uitasem sa spun: da, fostul presedinte a acordat premii pentru el si pentru femeia de serviciu, fara a exista vreo aprobare in acest sens.

Nu am gasit in nici un PV al Adunarii Generale vreo aprobare de acest fel!

Dl. Adriantot, multumesc foarte mult pentru sfaturi!

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare cheltueli lunare nebugetare danilacostica danilacostica asociatia de proprietari din care fac parte din luna ianuarie consemneaza in lista de plata 300,00 lei ,,cheltueli presedinte\",care sunt adaugate la ... (vezi toată discuția)
Pe ce sume poate semna comitetul executiv? Costica33 Costica33 Exista un plafon de cheltuieli pe care comitetul executiv il poate aproba, in situatia in care nu exista nici un buget de venituri si cheltuieli aprobat de ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)