avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine decide dacã face AVORT ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine decide dacã face AVORT ?

Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea.
Sau invers.

Cine e cel care decide ?
Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie alimentară ?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 15:03, 9 August 2010
daca mama doreste sa avorteze e dreptul ei, daca nu, naste copilul si obtine pensie alimentara..:)
Pentru ca fiecare dispune de propriul corp, o femeie poate alege daca pastreaza o sarcina, sau recurge la intreruperea acesteia.
Nimeni nu poate interveni in vederea schimbarii propriei optiuni.Daca tatal refuza recunoasterea copilului, mama poate sa se adreseze instantei de judecata, in vederea stabilirii paternitatii copilului din afara casatoriei ( actiunea introdusa de catre copil este una imprescriptibila).
Totodata, va fi stabilita si pensia de intretinere.

Fiecare isi asuma responsabilitatea pentru actiunile pe care le intreprinde , si , este de dorit in asemenea situatii, ca cei implicati intr-o relatie sa comunice eficient, pentru a gasi o solutie valida.

Altminteri, copilul va fi afectat de legatura tensionata dintre parinti.
Succes si multa intelepciune.;)
athe a scris:

e dreptul mamei de a decide daca face intrerupere de sarcina sau nu.


cred ca te referi numai la situatia in care mama este singura, adica tatal ori este insurat, ori e un simplu partener sexual si atat. aici cu adevarat, mama trebuie sa ia decizia daca pastreaza sau nu copilul, ca probabil ca nu va fi o fericire pt ea sa-l creasca de una singura.

este exceptat cazul cuplului, unde sunt doi iubiti, 2 parteneri de viata cu sau fara acte si este firesc sa il intrebi si pe cel de langa tine, daca vrea sau nu sa fie tata. asta ar fi culmea, sa hotarasc de una singura fara sa-mi intreb sotzul. cred ca as hotara singura fara sotz numai daca as avea dubii ca bebeul ar putea sa nu fie al lui.:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Amenintata si santajata ioniboni ioniboni Buna ziua, Am o relatie cu cineva care a fost plecat in strainatate. In lipsa lui m-a pus dracul sa il insel. Am ramas insarcinata. Eu nu vreau sa fac ... (vezi toată discuția)