Deschid acest subiect dupa ce am incercat in ultimele zile sa ma lamuresc, citind atat ordonanta, cat si normele de aplicare.
Situatia este urmatoarea: de cateva ori pe an, 3-4-5 ori, fie scriu articole la diferite publicatii, fie particip la manifestari sau emisiuni in media. Pentru aceste lucruri, am fost intotdeauna platita pe DDA, sumele fiind variabile, oricum mici si incostante.
Problema in prezent este urmatoarea: ce datorez statului in plus fata de impozitul aferent? (impozit marit, desigur). Trebuie sa platesc CAS, Somaj si pensie? daca da,cand, la finele anului sau in lunile in care am aceste colaborari? In lunile in care nu am nici o colaborare e nevoie sa notific ceva undeva? Si daca trebuie sa platesc si/sau sa notific, unde trebuie sa o fac?
Va multumesc. Sincer, simt ca-mi pierd mintzile...dar cred ca asta s-a si urmarit, de fapt...#-o
Plachia pica greu, dar e buna, iar tzara noastra s-a schimbat doar in rau de pe vremea lui IL. Si da, aveti dreptate, legea trebuie respectata, ca asta ma framanta si pe mine...X-(