avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract de comision
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract de comision

Avem incheiate contracte de comision cu diverse persoane fizice.Adica noi fiind o firma prestatoare de servicii auto, diversele persoane fizice ne aduc clienti sa repare masinile la noi sau sa cumpere piese, iar noi in baza contractului de comision ii oferim un comision pe care il impozitam, il platim si declaram la organul fiscal.
Intrebarea mea este daca incepand cu iulie se aplica si contributii: somaj, cas, cass.
Cel mai recent răspuns: Silvia Dumitru , utilizator 09:55, 9 August 2010
Incepand , chiar cu 01 iulie 2010 veniturile aferente acestor contracte sunt venituri de natura dependenta , pentru ca pot fi incadrate la cel putin unul din cele sase criterii ale art.7, pct.2.1. din OUG 58/2010, cum ar fi cel de la lit. c):


c) beneficiarul de venit contribuie numai cu prestaţia fizică sau cu capacitatea intelectuală, nu şi cu capitalul propriu;


Este probabil ca organul fiscal sa recalifice aceste venituri chiar incepand de la 01 ianurie 2010 avand in vedere ca art 78, alin.(1) lit. e) a fost modificat eliminandu-se conventia civila de aici si ca numai art,52 indica venituri din comision, iar art. 52 se refera numai la veniturile din activitati independente ( adica activitati desfasurate de PFA, II, IF).

Prin urmare revenind la forma finala a intrebarii dvs.:
"Intrebarea mea este daca incepand cu iulie se aplica si contributii: somaj, cas, cass."

RASPUNSUL ESTE:
nu numai ca se vor plati contributiile individuale (somaj, cas, cass) aferente acestor venituri dar si dvs. ca firma care veti fi consoiderata conf art.7, pct.2.1. angajator veti datora (in solidar cu beneficarul de venit) contributiile firmei pentru veniturile platite de firma pentru astfel de contracte de comision.

NOTA:
Aceasta este interpretarea mea fata de problema pusa de dvs. pe FORUM. Punctul meu de vedere nu reprezinta o opinie opozabila.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cenzori Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, As vrea sa stiu daca incepand cu iulie 2010 ptr indemnizatie cenzori se plateste si somaj(pana acum se platea impozit, CAS, CASS)? Si inca o ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare si pfa nicole24 nicole24 Buna ziua, care este cea mai buna varianta de a lucra cu o firma in situatia in care aceasta nu doreste CIM. Si care sunt taxele care trebuiesc platite catre ... (vezi toată discuția)
Contract de agent,comision,mandat daiu daiu Controversata OUG 82/2010 m-a ,,bagat in ceata,, Veniturile unei persoane fizice ce are un ,,contract de agent asigurari,, cu o societate ce este ... (vezi toată discuția)