avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am cumparat o masina si ma pacalit pot sal dau in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am cumparat o masina si ma pacalit pot sal dau in judecata?

acum 27 de zile am cumparat un logan de la cineva care il cumparase si el cu doua saptamani inainte sa mi-o vanda mi dar am fost acum cu ea in service si mi-a gasit mai multe defecte, :caseta directie sudata lonjeron lovit , nu a citit pe calculator in service injectia nimic iar in mers se opreste si se arde o siguranta , disc uzat la roata fata dr,daca la-s da in judecata as avea castig?, mentionez ca am facut act de vanzare-cumparare cuel iar acum am fisa din service cu defectele ce imi potpereclita siguranta mea si afamiliei mele pe drumurile publice. va multumesc
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 20:22, 13 August 2010
Stimata doamna , inselata , nu va lasati entuziasmata de ce ,,povesti '' va zice un avocat , ..gen ...Avokitten ...!
Le trebuie si ..dansilor bani !
Luat-o pe dansa ca avocat si semnati un contract cu o clauza in care , daca va garanteaza , in urma actelor care le vede ,ca aveti castig de cauza sa -i platiti onorariul cerut , daca nu .. sa va dea dansa de 10 ori onorariul care l-a cerut !
...sa vadem atunci cat a invatat in facultate , si cat de bun(a) este ca aparator !
Bafta multa !!!
Am patit si eu la fel,si culmea cam tot o luna.Din cate m-am tot informat eu,se pare ca nu se specifica nicaeri ca starea tehnica a unei masini SH trebuie sa fie in stare buna cand se da spre vanzare.De aia se verifica de catre potentialul client,si exista statii ITP/RAR care sa conteste daca merita sa circule sau nu.Deci,nu v-a inselat.Ati semnat pe buna stiinta achizitionarea masinii (care trebuia verificata inainte la un test si un om competent).Am facut si eu aceasi greseala,cel putin incerc sa o vand,chiar si in paguba.Dar nu va descurajati,precum zicea un domn,incercati sa ii spuneti,daca nu va achita reparatiile la masina in modul corect,il veti da in judecata.Poate asa se va mai calma...si veti reusi.Multa bafta va doresc!
Buna seara,doamna.
Stiti ce nu am vazut eu in mesajele dvs? .
Explicatia vinzatorului.Banuiesc ca ati discutat cu el despre defectiunile masinii?.
:luck:
daca vedeam defectele nu o mai luam dar ulterior am facut o inspectie in service si am descoperit, multumit user silvia p.asa ati dedus dvs dna din mesajele mele?
draga user 12 , potrivit art. 1352 c.civ., vanzatorul poate fi tras la raspundere pt. viciile ascunse ale lucrului vandut, daca din cauza lor, lucrul nu este bun de intrebuintat sau intrebuintarea sa este astfel micsorata , incat se poate presupune ca daca cumparatorul ar fi cunoscutu viciile lucrului nu l-ar mai fi cumparat sau nu ar mai fi platit pretul achitat deja. ;)
cumparatorul are posibilitatea de a restitui lucrul si de a-si primi inapoi banii achitati sau poate cere restituirea unei parti din pretul platit , suma de bani pe care o pot stabili de comun acord sau pe care o va stabili un expert. :O

Alte discuții în legătură

Ctr de vz cump andaalexandru andaalexandru am cumparat o masina ,am facut un ctr de vz cump cu pf respectiva .Contractul e cel tipizat de la biroul de copiat acte.Masina nu se poate inmatricula ,am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ... emiliapem@yahoo.com emiliapem@yahoo.com Buna ziua ! Ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ptr vicii ascunse ... in urma cu o saptamana am cumparat o masina a unei cunostinte comune... ... (vezi toată discuția)
Teapa pe olx gigiion2 gigiion2 Buna ziua , am cumpărat un telefon pe olx , a fost probat la achizitie si telefonul mergea , imediat dupa ce vânzătorul a plecat am aflat ca are defecte ... (vezi toată discuția)