avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... USH/ (re)licentiere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

USH/ (re)licentiere

Este corecta decizia USH de a sustine o sesiune de relicentiere in perioada 15-30 sept., 2010 pentru absolventii '08-'09 care au primit diplome/adeverinte in anul sustinerii licentei?
Este corecta atitudinea MECTS de a nu recunoaste diplomele/adeverintele absolventilor care intre timp au fost retribuiti (de catre angajator) conform studiilor?
Cat poate dura un proces cu USH ?
Nu as putea estima; sunt prea multi factori; oricum, solutionarea este posibil sa vina mult mai rapid daca se re-impaca USH-ul cu oficialii.
Nu inteleg...Cum e posibil ca in 2006 sa nu se puna problema acreditarii formelor de inv.(ID/FR) si acum, la 1-2 ani de la absolvire, sa se spuna ca nu se recunosc diplomele pe motiv de neacreditare a formelor de invatamant. Sunt convinsa ca acest conflict isi are radacinile in alta parte...Cum isi permit sa se joace cu destinul a 10-15 mii de oameni, cu al altora, care chiar daca au urmat o forma acreditata (in viziunea lor), se numesc tot absolventi ai acestei Universitati? Ce fac juristii USH-ului? Niciun ministru nu critica sectorul pe care il conduce, asa cum o face cel care se ocupa de invatamant. L-a auzit cineva pe min. agriculturii criticandu-l pe fermierul X pentru ca purceii pe care ii creste sunt subnutriti?X-(
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
hanselline, utilizator
Buna ziua
Si eu sunt absolvent Drept, Bucuresti , ID , 2009 , 240 credite .Am urmarit cu interes toate discutiile aparute pe aceasta tema.
1. In primul rand trebuie facuta cererea de eliberare a diplomei .Cererea trebuie inregistrata si luat numar de inregistrare ; conform legii 544 , Legea Contenciosului Administrativ - urmarirea raspunsului in termenul legal - 30 de zile.
USH trebuie sa dea curs cererii .In caz negativ ne putem adresa instantei de judecata .
Acum apar problemele : Ministerul invatamantului si Guvernul au pe rol proces impotriva USH (Dosar 8214/2/2009 - USH cere daune materiale pentru aplicarea OG 10/2009, sume foarte mari , prin incheierea de sedinta din data de 23.02.2010 respinge exceptia inadmisibilitatii si sesizeaza Curtea Costitutionala cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1,2,3, si 4 a OG 10.
Se incalca multe , Constitutia , Legea invatamantului , Codul Penal .( Legea nu are caracter retroactiv , Autonomia universitara...etc)
Nu vad cum se poate finaliza asta....la modul cum se aplica legea la noi in tara....
Care e treaba absolventilor in acest conflict USH/MECTS? N-am auzit pana acum, facultatea sa nu elibereze diplome pe motiv ca nu vrea ministerul si absolventii sa suporte consecintele. Bun, si daca se obtine diploma prin instanta, MECTS o recunoaste? Astia chiar pot sa faca ce vor? Eu, ca cetatean al Romaniei, de ce nu fac doar ce vreau si trebuie sa respect legea? Daca se incalca atatea si-atatea, de ce organele care se ocupa cu respectarea legilor nu iau masuri?:angry:

Alte discuții în legătură

Baza legala repetare examen licenta ush crissn crissn Buna ziua.De o saptamana, de cand am aflat de aberatia \"relicentierii\" nu mai am liniste.Sunt absolventa a USH promotia 2009 la CIG-FR.Am citit anuntul ... (vezi toată discuția)
Absolvent spiru haret joneko joneko Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, promotia 2009, forma de invatamant ID, cu exament de licenta promovat in iulie 2009 . Nu am obtinut diploma nici acum (am ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)