Este corecta decizia USH de a sustine o sesiune de relicentiere in perioada 15-30 sept., 2010 pentru absolventii '08-'09 care au primit diplome/adeverinte in anul sustinerii licentei?
Este corecta atitudinea MECTS de a nu recunoaste diplomele/adeverintele absolventilor care intre timp au fost retribuiti (de catre angajator) conform studiilor?
Nu inteleg...Cum e posibil ca in 2006 sa nu se puna problema acreditarii formelor de inv.(ID/FR) si acum, la 1-2 ani de la absolvire, sa se spuna ca nu se recunosc diplomele pe motiv de neacreditare a formelor de invatamant. Sunt convinsa ca acest conflict isi are radacinile in alta parte...Cum isi permit sa se joace cu destinul a 10-15 mii de oameni, cu al altora, care chiar daca au urmat o forma acreditata (in viziunea lor), se numesc tot absolventi ai acestei Universitati? Ce fac juristii USH-ului? Niciun ministru nu critica sectorul pe care il conduce, asa cum o face cel care se ocupa de invatamant. L-a auzit cineva pe min. agriculturii criticandu-l pe fermierul X pentru ca purceii pe care ii creste sunt subnutriti?X-(
Buna ziua
Si eu sunt absolvent Drept, Bucuresti , ID , 2009 , 240 credite .Am urmarit cu interes toate discutiile aparute pe aceasta tema.
1. In primul rand trebuie facuta cererea de eliberare a diplomei .Cererea trebuie inregistrata si luat numar de inregistrare ; conform legii 544 , Legea Contenciosului Administrativ - urmarirea raspunsului in termenul legal - 30 de zile.
USH trebuie sa dea curs cererii .In caz negativ ne putem adresa instantei de judecata .
Acum apar problemele : Ministerul invatamantului si Guvernul au pe rol proces impotriva USH (Dosar 8214/2/2009 - USH cere daune materiale pentru aplicarea OG 10/2009, sume foarte mari , prin incheierea de sedinta din data de 23.02.2010 respinge exceptia inadmisibilitatii si sesizeaza Curtea Costitutionala cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1,2,3, si 4 a OG 10.
Se incalca multe , Constitutia , Legea invatamantului , Codul Penal .( Legea nu are caracter retroactiv , Autonomia universitara...etc)
Nu vad cum se poate finaliza asta....la modul cum se aplica legea la noi in tara....
Care e treaba absolventilor in acest conflict USH/MECTS? N-am auzit pana acum, facultatea sa nu elibereze diplome pe motiv ca nu vrea ministerul si absolventii sa suporte consecintele. Bun, si daca se obtine diploma prin instanta, MECTS o recunoaste? Astia chiar pot sa faca ce vor? Eu, ca cetatean al Romaniei, de ce nu fac doar ce vreau si trebuie sa respect legea? Daca se incalca atatea si-atatea, de ce organele care se ocupa cu respectarea legilor nu iau masuri?:angry:
Absolvent spiru haret
joneko
Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, promotia 2009, forma de invatamant ID, cu exament de licenta promovat in iulie 2009 . Nu am obtinut diploma nici acum (am ... (vezi toată discuția)