avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admintere cu licenta de la spiru
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admintere cu licenta de la spiru

am o mareee nelamurire
am vazut cu totii cred scandalul din ultima saptamana, si anume: licente anulate, decizia inaltei curti de a anula anularea..numai in romania se pot intampla de astea..
eu invat de ceva vreme pt adminterea la inm, am licenta de la spiru, si.. nu stiu daca mai pot sa nu sa intru la examen.. stie oare cineva ceva despre asta??
macar sa plec in vacanta daca nu mai dau examen:)
Cel mai recent răspuns: rodik , utilizator 11:40, 12 August 2010
ce inseamna invatamant la id ? cumva ca "studentii" cumpara cursurile profesorilor"renumiti" care predau din cand in cand o data pe semestru (si numai pe acelea) si apoi se prezinta la examene unde in prealabil se aduna "fonduri pt. protocoale" ...va suna cunoscut ?
Cum poate cineva pricepe singur un curs de drept in primul an de facultate doar din citit?
Suntem o tara de oameni atat de destepti incat avem nevoie de o universitate cu peste 300 000 de mii de studenti (depasind Oxford ul cum spunea reporterul) ?
Nu-i chiar asa, oti.
Eu sunt absolventa de spiru,m-am transferat de la id si am facut ultimii 2 ani la zi.
Colegii care au absolvit pana in 2008 inclusiv au prins vreo 2-3 ani cu examene de sinteza,mers la cursuri obligatoriu dupa-amiaza etc. Examenele erau nasoale si picau foarte multi.
Dupa care au introdus sistemul grila. Publicau grilele cu cateva luni inainte, cumparai carti (nu neaparat ale profilor lor, fiindca multe grile aveau raspuns in literatua de specialitate, "Institutii de dr.penal" ale lui filipas&co, spre exemplu) si-ti rezolvai subiectele sau le gaseai pe diverse site-uri rezolvate deja, depinde cata incredere aveai sa le iei ca atare, si mergeai la examen.
Bani de protocoale eu una n-am apucat sa dau, nici alte spagi, nu mi s-au cerut.Nu exclud totusi posibilitatea ca altii sa fi luat examenele fara a se prezenta la ele si fara a invata vreun rand, se-ntampla si la facultati mai prestigioase :">
Sistemul asta era adaptat oamenilor care aveau job-uri de la care nu puteau pleca sa mearga zilnic la cursuri, iar taxa era mai mica decat la celelalte universitati, plus ca in toate ziarele, universitatea isi facea reclama ca este acreditata sub toate formele. Puteau sa fie mai exigenti totusi, dar multi se plang si ca sistemul cu 300-400 grile publicate din timp este foarte dificil!!!!!! Nu stiu ce se faceau daca erau la Univ.Buc. la fac. de drept.
Culmea e ca si dupa scandal, in vara trecuta, ei inscriau in continuare studenti la forma id, la drept.
da e adevarat au inselat practic ,ar merita "putina mititica" pt.asta. E plina lumea de juristi si licentiati in management si alte cele si nu mai da nimeni doi bani pe nici o diploma.
"Pe vremea mea" faceam dimineata cursuri (fara pardon) si dupa masa seminarii pana seara...si sincer parca nici asa nu mi se parea suficienta pregatirea ca sa "intri in paine" dupa licenta.
Dar sa nu dai pe la facultate decat ca pe la librarie : ca sa cumperi cartile!!
Si atunci erau facultati private dar cand ai un tel in viata mie mi se pare ca ar trebui sa incerci sa urmezi calea dreapta nu ocolind.
Nu fac discriminare dar pe sistemul "sa faca toata lumea", am putea sa mergem toti sa dam si rezidentiate la medicina invatand singuri ...daca dovedim ca putem invata singuri nu ? ...la ce mai trebuie si diploma nu ?
Eu nu sunt de acord cu tine oti...toata lumea trebuie sa aiba o sansa sa incerce..ca unii invata mai mult, altii mai putin sau altii deloc asta-i treaba lor.....fiecare va reusi in activitatea profesionala in raport de ceea ce a invatat....piata muncii va face selectia....cine este bun va rezista cin e nu...se duce la vale....
Nu stiu daca este vorba de inselaciune.... Universitatea Spiru Haret, prin reprezentantii sai, a avut diverse divergente personale cu d-na Andronescu, inainte de a ajunge ministru invatamantului. Neajunsul se refera la faptul ca i-a fost refuzat sa predea o anumita materie la facultate facand parte dintr-o anumita formatiune politica. Ajunsa in varf s-a razbunat cum a putut..., rezultatele au fost si sunt inca, absolventi nevinovati au cazut victimele razbunarii distinsei doamne.

Daca te simti in stare si exista posibilitatea legala sa dai rezidentiat la medicina invatand singura iti doresc succes, insa nu cred ca exista asa ceva.....
Diploma este necesaraa...si daca stii ceva si daca nu stii....
Incearca sa fi mai toleranta cu cei din jur... "nu putem sa lasam in viata cainii de rasa si maidanezii sa-i omoram".....
am putea sa mergem toti sa dam si rezidentiate la medicina invatand singuri ...daca dovedim ca putem invata singuri nu ? intrebarea era retorica
toata lumea trebuie sa aiba o sansa sa incerce..ca unii invata mai mult, altii mai putin sau altii deloc asta-i treaba lor.....fiecare va reusi in activitatea profesionala in raport de ceea ce a invatat....piata muncii va face selectia....cine este bun va rezista cin e nu...se duce la vale....
...de ce asta se aplica doar jurstilor? de sute de ori am auzit asta.
Oricum nu cred ca e normal acest fenomen al facultatilor care "vand" diplome...si fenomenul exista

Alte discuții în legătură

Absolvent spiru haret mariana crisan mariana crisan Buna seara, Sunt absolventa de S. Haret . Lucrez in invatamant . Pana in aceasta luna am fost incadrarata ca profesor in ciclul primar , dar din ... (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Concurs inm ADINA-MARIA ADINA-MARIA Buna seara. Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, forma ID in 2009 din cadrul Univ.Spiru Haret. Mi-am depus dosarul pentru concursul de la ... (vezi toată discuția)