Nelamurirea mea ar suna cam asa :
Stau la casa, proprietate privata.
Vecinul are casa lipita de gardul care desparte proprietatile pe toata lungimea lor.
Vecinul doreste sa isi izoleze termic casa dar casa fiind fix pe hotar nu poate sa faca acest lucru decat cu acces la mine in curte.
In urma unor conflicte mai vechi ce dateaza din vremea santierului care a fost pana a construit casa nu as putea fi de acord cu accesul pe proprietatea mea sub nici o forma.
Acesta ar putea sa apeleze la alpinisti utilitari cu care sa faca izolatia atarnati in corzi deasupra curtii mele. Ar fi legal ? Pot sa fac ceva? Se incadreaza la incalcarea proprietatii?
Ma scuzati ca va deranjez, dar ma aflu intr-o situatie cel putin stanjenitoare.
Vecinul meu si-a construit casa pe hotar, iar in vara asta m-am trezit cu el ca ar dori s-o izoleze pe exterior. Nu inteleg de ce n-o izoleaza prin interior? Dar e mai bine sa faci mizerie la vecini decat la tine acasa. A intrat intr-o dimineata cu 5 muncitori la mine in curte si s-a apucat de treaba. Cand am sosit acasa si i-am gasit lucrand in curtea mea, am anuntat Politia. Nu va pot reproduce ce mi-au auzit urechile: injurii tipete, amenintari, ba chiar vecinul s-a pus cu un flex pe gard zicand ca il darama si ca ne omoara pe toti. La sosirea Politiei s-au linistit. Acum m-am trezit cu citatie de la Judecatorie ca sunt chemata in instanta deoarece nu i-am permis accesul in curte si mi se cer daune morale ca am chemat Politia si mi se mai cere si plata gazelor consumate de acestia pe timpul iernii invocandu-se motivul ca le-a crescut consumul neavand casa izolata. Va dati seama ca dupa toate cele intamplate acestia nu vor intra in curtea mea vreodata. Mentionez ca in curtea casei mele , acolo unde acestia vor sa monteze schela, isi desfasoara activitatea un restaurant privat cu terasa pe timpul verii. As dori un sfat, ce pot face, prima infatisare fiind pe 12 ianuarie 2011. Va multumesc anticipat.
bateti campii cu raspunsuri aiurea....exista o hot. a cons.local. prin care toti proprietarii sunt obligati sa lase vecinii sa-si izoleze termic locuintele...prevad si amenzi....cautati si veti gasi....