avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatia muncii

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti unde gasesc in legislatie ca un CIM pe perioada nedeterminata nu poate fi modificat in CIM pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 21:09, 11 August 2010
Nu veti gasi nicaieri acest lucru, pentru ca nu exista.
Este mai degraba o traditie vehiculata de ITM-uri, nu stim de ce (poate coroborarea unor texte legale, poate ... necunoasterea legii)

mai multe detalii la:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
smeagull, utilizator
smeagull a scris:

......
Este mai degraba o traditie vehiculata de ITM-uri, nu stim de ce (poate coroborarea unor texte legale, poate ... necunoasterea legii)
....


Nu cred ca este o asemenea traditie in ITM ... insa ridica anumite semne de intrebare , mai ales de cand curge termenul maxim de 24 de luni pentru care poate fi incheiat un c.i.m. pe durata determinata ... intr-adevar, acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).
Cred ca aveti dreptate, Freeelis.
Insa de o ... practica in acest sens eu unul m-am lovit de 2-3 ori, la 3 ITM-uri diferite.
Nu pot sa sustin pana in panzele albe ca nu are si ITM-ul dreptate.
Eu m-am simtiti cu musca pe caciula nu la termenul de 24 de luni, ci la ... motivele limitative care permit cim determinat.
Totusi, raman putin revoltat de refuzul de inregistrare al unor astfel de modificari.
Noroc ca dupa asta am patit altele mai boacane, s-am uitat :)
incetati c.i.m. cu art. 55b. c. mun. si in acelasi timp incheiati un nou c.i.m. pe perioada determinata ( primul inceteaza la data"x" iar celalalt incepe la data " x +1 " ) :)
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba cim iubisbb iubisbb Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca perioada de proba, la incheierea contractului de munca este valabila doar la contractul de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pentru 6 ore vasilelacramioara vasilelacramioara am si eu o nelemurire si va rog sa ma lamureasca cineva sotul meu s-a angajat la o firma unde s- a incheiat cuntract de munca de 6 ore la o firma si 2 ore ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)