avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba cim

Buna ziua,
Va rog frumos sa imi spuneti daca perioada de proba, la incheierea contractului de munca este valabila doar la contractul de munca pe perioada nedeterminata sau si pentru contractul de munca pe perioada determinata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 28 August 2012
Buna ziua !
La ce va referiti cand spuneti "este valabila" ? Reglementarea legala o regasiti la art. 31-33 din Codul muncii , unde nu se face distinctie intre CIM pe perioada determinata sau nedeterminata . ( "Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus" = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem ) .
Atat intr-un c.i.m. incheiat pe durata determinata, cat si intr-un c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata partile pot insera o durata de proba fara a depasi perioada maxima prevazuta de Codul Muncii la art.31 alin.1 , respectiv art.85.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii monica turta monica turta Buna ziua, va rog sa-mi spuneti unde gasesc in legislatie ca un CIM pe perioada nedeterminata nu poate fi modificat in CIM pe perioada determinata? (vezi toată discuția)
Buna seara! referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ... lucian.moscaliuc lucian.moscaliuc Buna seara! Referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ca angajatul trebuie sa aiba contract de munca pana pe 31 decembrie 2020. Dar nu se specifica ... (vezi toată discuția)
Ipoteza de lucru ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, Propun atentiei Dvs. urmatoarea ipoteza: Daca o firma doreste sa scape de un angajat, ii poate propune acestuia o promovare, cu o noua ... (vezi toată discuția)