avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune legala

As vrea sa ma lamuresc intr-o problema. In oug nr.59/2010 se precizeaza art.1 ca nu platesc impozit majorat pentru cladiri cei care le-au dobandit prin succesiune legala. As vrea sa stiu daca o persoana a primit o donatie de la bunici sau daca are testament intra la ,, succesiune legala".
Cel mai recent răspuns: acrisid , utilizator 21:46, 18 Octombrie 2015
Buna ziua !
Succesiunea legala este cea care se face în virtutea legii, în cazul în care de cujus (persoana decedata) nu lasa testament, acesta nu este valabil, este caduc ori nu cuprinde dispozitii referitoare la bunurile succesorale – se mai numeste ab intestat, adica fara testament.
In categoria "succesiune legala" intra acele bunuri ce au fost dobandite de succesori , dupa moartea celui ce lasa mostenirea, in temeiul legii. Nu intra in aceasta categorie legatele si/ sau donatiile.
Cu stima !
Buna ziua !
Succesiunea legala este cea care se face în virtutea legii.
Donatia si succesiunea testamentara nu intra in calcul in speta dvs. .
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
buna ziua. probabil ca nu cunoasteti notiunea succesiunii legale , din moment ce puneti aceasta intrebare :O
succesiunea este de doua feluri : legala si testamentara.
bunurile dobandirte de exemplu prin testament, nu se incadreaza in exceptia prevazuta de actul normativ la care faceti dvs. referire . in acest caz ar fi vb. de o succesiune testamentara, iar nu legala .
si nici bunurile imobile dobandite prin donatie nu sunt exceptate de la acest impozit majorat.
Persoanele chemate a dobandi succesiunea sunt desemnate fie prin vointa legii si atunci avem de a face cu succesiune legala. Dumneavoastra intrebati despre donatie sau testament. Actul de donatie nu are ce cauta la succesiuni.
Testament legal intocmit= succesiune testamentara.
cum poate fi dobandita o cladirea construita conform o autorizatia a legea 50/1991 daca la data expirari autorizatia NU s-a efectuat procesul verbal de receptie la stadiu lucrarilor doar dupa 5 ani ,acesta cladiri sa focut o declaratia si regularizarea si efectif o fost abandonata lucrarilor de constructie pina 2015 ,...primaria cere impozitul din 2010 doar procesul verbal este din 2015

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale Oprea Vasile Oprea Vasile Succesiunea testamentară este succesiune legală în accepţiunea Cod Fiscal art. 252? (vezi toată discuția)
Impozit pentru cea de a doua proprietate octavian70 octavian70 Buna ziua, Am mostenit o casa in 2010 prin testament, la care platesc impozit majorat(pentru cea de a doua proprietate), mentionez ca mai am o proprietate in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri lumi007 lumi007 Buna seara, va rog sa-mi dati un raspuns daca este cu putinta. Daca eu si sotul meu avem in proprietate mai multe imobile ,una dintre ele la care vreau sa ... (vezi toată discuția)