avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necesitatea informarii la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necesitatea informarii la angajare

Buna ziua,

as dori sa stiu cat de necesara mai este intocmirea unei informari ina avansul angajarii, ca urmare a obligativitatii inregistrarii CIM in REVISAL cu o zi in avansul inceperii activitatii.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 08:19, 12 August 2010
La ce fel de informare va referiti?
La informarea prealabila din art. 17 CM
Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca, dar asta nu te impiedica s-o faci cu alte 2-3 zile inainte, mai ales ca poate fi vorba despre un interviu pentru selectarea persoanei.
De asemenea, deoarece elementele din informarea prevazuta de Codul muncii trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, acesta informare este cu atat mai necesara.
1. Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.

2. În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18 C.mun., persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.
Va multumesc si imi cer scuze pentru exprimarea repetitiva din intrebarea lansata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tribunal IuliaDumitru IuliaDumitru Buna ziua! Se poate da in judecata un angajator (institutie publica) pentru neefectuarea unui instructaj la angajare si pentru lipsa informarii personalului ... (vezi toată discuția)
Informare contract si act aditional RuxandraLarisa RuxandraLarisa Este obligatorie intocmirea informarii inainte de semnarea contractului de munca si a actelor aditionale?Sau se considera indeplinita odata cu semnarea ... (vezi toată discuția)
anuntul salariatului cu privire la schimbarea conditiilor de munca tromar tromar Mai exista obligativitatea angajatorului de a anunta in scris angajatul cu privire la intentia de modificare a clauzelor Contractului de munca cu 15 zile ... (vezi toată discuția)