avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informare contract si act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informare contract si act aditional

Este obligatorie intocmirea informarii inainte de semnarea contractului de munca si a actelor aditionale?Sau se considera indeplinita odata cu semnarea documentelor?
Cel mai recent răspuns: RuxandraLarisa , utilizator 17:10, 4 Ianuarie 2017
Da, este obligatorie informarea persoanei selectate in vederea angajarii.

Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz. (art.17 alin.2 C.mun.)
Prin urmare nu este nevoie sa mai intocmesc o informare scrisa, corect?
Daca v-a semna c.i.m., atunci obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii se considera indeplinita de catre angajator.
ok. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare scrisa la act aditional Alina Pene Alina Pene Este obligatorie incheierea unei informari scrise ce trebuie adusa la cunostinta salariatului cu 15 zile inainte de incheierea unui act aditional la contractul ... (vezi toată discuția)
Necesitatea informarii la angajare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, as dori sa stiu cat de necesara mai este intocmirea unei informari ina avansul angajarii, ca urmare a obligativitatii inregistrarii CIM in ... (vezi toată discuția)
Informarea la angajare ContSters113415 ContSters113415 este obligatoriu sa informezi salariatul in scris cand il angajezi sau se considera ca este informat atunci cand semneaza CIM? in codul muncii nu este prea ... (vezi toată discuția)