avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie mixta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie mixta

vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ex, poate calatori in alte state UE fara mine? poate lucra in alte state UE? va multumesc.
va rog ajutati ma, mi s a aprobat invitatia, am trimis o prietenului meu in tunisia iar de la ambasada i au cerut declaratie notariala din partea mea cum ca ii asigur intretinerea si cazarea, desi eu am dovedit la oficul pt emigrari acest lucru, desi scrie in invitatie ca ii ofer cazare si intretinere, plus i a mai cerut extrasul cf de la apartamentul unde va locui, plus 50 euro pt fiecare zi...........nu inteleg nimic, eu m am angajat ca ii asigur eu toate astea, si am adus acte doveditoare in acest scop......de ce ii cer aceste lucruri????????????? stie cineva va rog???? ca nu am gasit nimic nicaieri
E o aiureala… Lui, la consulatul roman trebuie sa ii ceara numai invitatia (in original), taxa pentru viza, pasaportul, asigurare medicala si bilet de avion (sau… cu ce vine). ORI transmite la MAE acordul pt eliberarea vizei si MAE transmite la ambasada din Tunisia acest acord … Nu ar fi aprobat invitatia aici daca nu ati fi indeplinit conditiile cerute de lege (Ati deschis un cont cu suma necesara si ati depus extrasul la ORI? Nici nu stiu de ce mai intreb, ca n-ar fi dat aprobarea - ar fi dat-o in caz ca ati fi scris ca el isi va asigura intretinerea – abia in acest caz trebuie sa faca el dovada).
Din moment ce numele lui se afla pe lista celor carora li s-a aprobat “intrarea” (adica a fost verificat si s-a dat acordul pt viza) nu mai are ce altceva sa depuna pentru a primi viza…

Ati putea sa scrieti un e-mail la consulatul din Tunisia si sa intrebati care este problema. Raspunsul pe care il veti primi va cuprinde si baza legala. Explicati exact cum ati facut, ce probleme intampina cetateanul tunisian si ii rugati sa raspunda. In general raspunsul vine repede (din experienta mea, cel putin).
multumesc frumos..
am reusit pana la urma sa i trimit si celelalte acte de care avea nevoie, insa cand s a dus la ambasada romaniei i s a dat programare doar peste 2 saptamani, motivand ca sunt f ocupati,...invitatia e din 13.10 - 01.11 - 20 zile, deci el se duce cu dosarul pe 15.10, 7 zile dureaza raspunsul, sa zicem ca ii da viza pe 22.10....din 22.10 pana in 01.11 mai sunt cateva zile....i se da viza doar pe acele cateva zile in interiorul valabilitatii invitatiei??? spuneti mi va rog, stie cineva ...se poate prelungi perioada de la ORi cu motivatie din ce cauza nu a reusit sa ajunga in romania la data invitatiei sau ambasada poate da viza pe cele 20 zile calculand zilele de intarziere??? sau nu exista nicio portita???? ajutati ma va rog cu un raspuns
Partea neplacuta este ca poate ramane pe teritoriul RO (legal) exact cat e scris in invitatie…
Pe de alta parte, daca va casatoriti repede – chiar daca viza ii expira – puteti depune actele la ORI si va plati o amenda.
Aveti, insa, grija: la “interviu” sa dovediti (sa convingeti ofiterul) ca e o casatorie “pe bune” si nu una de convenienta (in caz contrar va fi "trimis" acasa)… S-a declarat nula o casatorie numai pentru ca cei doi nu vorbeau nici o limba comuna… Ca si cum dragostea ar tine cont de limba vorbita – dar intelegeti ce vreau sa spun…
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator
Magda te astept cu mai multe detalii despre ce s'a mai intamplat, ma aflu in situatia ta si vreau sa stiu la ce sa ma astept!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean tunisian nicole4370 nicole4370 as vrea sa stiu ce acte ii trebuiesc atat lui ca tunisian cat si mie ca romanca, avand in considerare ca va avea loc casatoria in Romania. in cat timp poate ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)