avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii care nu sunt in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii care nu sunt in fisa postului

Lucrez la stat.Seful serviciului e un individ dificil caruia nu-i place sa faca treaba.In fisa mea de post, inspector grad 3 nu sunt trecute cateva dintre atributiile pe care mi la da, dar cel mai tare ma deranjeza ca numai in fisa lui de post e trecuta "reprezentarea institutie la diverse activitati"-asta insemnand delegatii sau poate intalniri sambata sau duminica .El nu vrea sa faca treaba sambata sau duminica pentru ca "are familie".Mai am 2 colege, nici ele nu vor dar doar la mine face scandal.Nu vreau sa plec in delegatii, am salariul cel mai mic si functia cea mai mica din birou, iar in fisa postului nu scrie, repet nimic de delegatii.Ma ameninta ca-mi schimba fisa postului si-o sa am delegatii de nu le pot duce...Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: emilia73 , utilizator 08:05, 3 Octombrie 2007
Ce este scris in fisa postului nu este lege pentru sef. Poate sa completeze oricand fisa postului cu atributii ,,pe care nu le poti duce". Delegatiile daca sunt in interes de serviciu si implica anumite cheltuieli, acestea vor fi decontate de catre unitate.(primarie presupun). Sambata si duminica chiar nu-mi imaginez ce delegatii pot fi in interes de serviciu. Iar sa veniti la treaba in weekend nu va poate obliga. Conform legii trebuie sa va plateasca orele suplimentare sau sa va dea liber in timpul saptamanii.
Daca va certati cu seful sau il stresati cu tot felul de nemultumiri nu rezolvati nimic. Mai bine va imprieteniti cu el, ca si celelalte doua colege, si sigur va fi mai ingaduitor si va incerca sa imparta echitabil sarcinile.
Multumesc cristina.Nu ma ajuta tare mult ce mi-ai scris..:( adica el poate sta in continuare cu fundul pe scaun fara sa faca nimic iar eu trebuie sa-i fac treaba..Chiar daca afirmatiile lui sunt cat se poate de transparente :"e duminica, eu am familie, nu merg, mergeti una dintre voi"...sau "m-am saturat sa ies la inaintare-cand e vorba de delegatii-mai plecati si voi "...si cand vine ziua de salariu....eu am banii care-i am..si el are cardul greu ...Sunt tare suparata...:(
Si nici sotul nu ma lasa sa plec in delegatii..apar si probleme acasa asa..ce pot sa fac?:(
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2007
emilia73, utilizator
Ai putea face un memoriu catre seful sefului tau in care sa arati faptul ca doar tu faci deplasarile la sfarsit de saptamana, desi in compartimentul respectiv mai sunt si alti salariati.
Aici nu se pune problema ca nu ai trecute in fisa postului deplasari. Lucrurile trebuiesc privite diferit, problemele de care te ocupi in timpul deplasarii sunt atributiile tale de servici?Daca nu.........,sa-ti treaca in fise noi atributii si sa-ti mareasca salariul. Daca fisa ta va arata ca si atributii ca fisa ce corespunde unui post mai bine pozitionat vei fi indreptatita la marirea salariului.
Multumesc mult, adelaida.Deci daca ma mai ameninta ca-mi schima fisa postului sa-l invit sa o faca iar apoi sa cer marire de salariu?De la cine sa cer marirea?
Am avut o discutie cu seful sefului.I-am povestit pe scurt cu ceva timp in urma ca tipa la noi si se poarta urat si ca nu vrea sa plece la intalnirile de serviciu in week-end si ne trimite doar pe noi..nu stiu ce i-a spus, cert e ca o perioada buna de timp a stat foarte calm si-a vorbit frumos.Realitatea e ca seful meu nu e bine vazut la nivel de conducere-nu stiu ce anume a facut pentru e mai vechi ca mine.El a devenit sef dupa ce ne-a fost coleg-si ca si coleg era super ok!Cand fostul sef a plecat in locul lui trebuia sa vina o fata , care refuzand postul ne-a devenit doar colega...Cu toate ca avea vechime de 8 ani in institutie , actualul sef nu a fost preferat ca si sef de serviciu ci fata cea noua..dar ea n-a vrut..
CE pot face legal, asta ma intereseza ...ma mai ajuta cineva ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2007
emilia73, utilizator
Mai intai ca nici modificarile intr-o fise de atributii nu se face asa cum dai din palme.
Mai intai se fac de catre persoane avizate sa o faca nu se fac chiar de catre seful tau.Sunt asumate de catre conducere si deci de acolo ceri si marirea de salariu
Sunt asa dese aceste intalniri?
Dar sunt platite orele suplimentare?
Dar sunt acoperite cu libere?
Ai calitatea de functionar public?
Pentru sfaturi pertinente este nevoie si de cunoasterea tuturor elementelor.

Alte discuții în legătură

Seful meu ma forteaza sa plec din firma prin atribuirea unui volum imens de lucru Oran Oran Buna ziua, Problemele au intervenit dupa numai 2 luni de la angajarea mea intr-o firma nationala de distributie produse ... (vezi toată discuția)
Atributii suplimentare care nu tin de natura postului ocupat si nespecificate in fisa postului euggen23 euggen23 Buna ziua, de un an zile am tot primit atributii/responsabilitati suplimentare, care nu tin de postul ocupat de mine si, evident, nici nu sunt trecute in fisa ... (vezi toată discuția)
Angajatul care sta denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. ... (vezi toată discuția)