avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldurii la comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldurii la comun

locuiesc intrun bloc in care 50% sunt incalzite cu centrale proprii 50%de la sistemul centralizat.a intrai in vigoare legea in care trebuie sa platim 50%din costul caldurii si noi cei cu centrale?care e aceasta?eu iarna trecuta am platit 350 lei caldura,vecinii de langa care nu au centrala 70lei.de la cine la cine se duce caldura?cine incalzeste peretii?stima
Cel mai recent răspuns: radu132 , utilizator 17:33, 4 Februarie 2011
Buna ziua,
Locuiesc intr-o scara in care mai mult de jumatate din apartamente au montate centrale termice . Pe casa scarii nu mai sunt calorifere, tevi sau alte surse de incalzire. Intrucat toti de pe tronsonul meu avem CT, in toamna s-a taiat de la subsol teava care trecea prin apartamentele noastre, insa, desi a fost solicitat de mai multe ori, nu a venit nimeni de la CET sa faca procesul verbal de constatare. Astfel, pe desfasurator, absolut toti de pe casa scarii aparem cu cheltuieli pentru incalzire. Eu am 2 pereti exteriori, 1 perete spre casa scarii, intr-o laterala si deasupra apartamente cu centrale termice, iar jos este subsolul unde s-au izolat tevile (pentru care bineinteles ca am platit), deci chiar nu ma bucur nici macar de 0.01% din caldura de la CET. Doamna administrator ne-a explicat cum se calculeaza cheltuielile: consumul de agent termic dintr-o luna se imparte la 2 si jumatate platesc cei cu incalzire centralizata, iar jumatate cei cu centrale.
Este legal sa ni se solicite acesti bani? Imi puteti mentiona un articol de lege care sa justifice/sa contrazica acest lucru?
Va multumesc!
Sa intelegem ca daca s-a taiat teava din subsol, nimeni nu se mai incalzeste de la coloana principala sau numai pe un tronson s-a taiat acea teava pentru ca toti de pe acel tronson au CT? Asta ca si curiozitate!

Intrebarea e daca aveti repartitoare pe scara la apartamentele care se incalzesc de la sistemul centralizat (?)
S-a taiat teava numai pe un tronson, intrucat toti de pe tronsonul repectiv avem centrale termice.
Pe celelalte tronsoane mai sunt apartamente racordate la CET, si toate aceste apartamente au repartitoare.
Pentru ca exista contorizare la nivel de apartament, pentru sezonul de iarna actual si in lipsa unei inventarieri din care sa rezulte un procent personalizat pentru scara dv., se aplica Ordinul 343/2010 a Presedintelui ANRSC in care se prevede ca procentul pentru caldura la comun este de 30% (dec, ian si febr) sau 50% restul lunilor cu incalzire centralizata si ca aceasta vaoare extrasa din factura de caldura se imparte pe cota-parte indiviza tuturor apartamentelor.
Eu am inteles ca legea trebuie respectata de toti.Odata se facea discutie prin mijloacele de presa ca trebuie toata lumea obligatoriu sa incalzeasca orice parte a condominiului pentru a nu se deteriora cladirea.Prin Germania am inteles ca temperatura minima ar fi in jur de 14 grade Celsius,dar in Romania s-a discutat asa ceva?.
Pana la urma dai undeva de bani si sa fim sanatosi ca nervii nu sunt buni deloc.:vishenka:=D>
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordinul 343 anrsc cristina.l. cristina.l. locuiesc intr-un bloc cu 17 apartamente cu centrala termica si 3 fara centrala, dar si fara repartitoare. este legal ca cei cu centrala termica sa fie pusi la ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)