avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se face o cesionare a unei firme? Care sunt ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se face o cesionare a unei firme? Care sunt documentele care tb sa se incheie?

Cand cesionezi care sunt actele legale care se intocmesc.
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 09:27, 3 Septembrie 2010
Eu am dedus ca va intereseaza solutia cea mai simpla si mai rapida, asa ca v-am propus ca asociatul cel nou sa intre cu aport in numerar.

In acest caz nu aveti nevoie decat de Hotararea AGA + Actul Constitutiv actualizat.
In baza acestor documente, noul asociat va depune suma corespunzatoare la banca, urmand ca aceasta sa-i elibereze o chitanta.

La ORC veti depune:
- Hotararea AGA + Anexa acesteia;
- Actul Constitutiv actualizat;
- Declaratia noului asociat, cum ca indeplineste conditiile legale ..etc..
- Copia chitantei eliberate de banca;
- Cerere - formular ORC;
- Delegatie + copie CI delegat.
- Copie act de identitate nou asociat;

Procedura nu ar trebui sa fie complicata pt un jurist si nu are rost sa intrati in alte amanunte.
Succes !
asa este, ma intereseaza solutia cea mai simpla si mai rapida, si va multumesc de sugestie

dar atasez aici link-ul de pe site-ul registrul comertului si veti vedea de ce am inceput sa am intrebari...

[ link extern ]

procedura prezentata de dumneavoastra nu mi se pare complicata, e simplut, numai ca fiind incepator, chestiunile nemaiintalnite imi pun multe semne de intrebare si dau si nesiguranta

apreciez ajutorul acordat
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Alina Tabara, Consilier juridic
..
Raportul de evaluare - necesar pentru aporturi in natura (nu voi intra in amanunte si, oricum, nu este cazul);
Prospectul de emisiune - in caz de subsriptie publica (este evident, ca nu este cazul aici)
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintr-o societate care are datorii la stat elena badea elena badea Buna ziua, va rog sa-mi spuna cineva cum pot iesi dintr-o societate,fiind asociat cu 50%, care sunt pasii de urmat.Societatea are datorii la stat,care sunt ... (vezi toată discuția)