avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deplasarea copiilor in tara si in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deplasarea copiilor in tara si in strainatate

Legea 272 Art. 18
(2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acestui acord se solutioneaza de catre instanta judecatoreasca.

Pentru ca unul dintre parinti sa calatoreasca prin tara cu copilul, este nevoie de acordul celuilalt parinte ? Eu credeam ca doar la iesirea din tara este nevoie si de acordul celuilalt parinte. Trebuie acordul si la deplasarea prin tara ?
Cel mai recent răspuns: c_mircea , utilizator 20:33, 19 August 2010
Trebuia sa va explic si ca, in baza ordonantei, puteti apela la executorul judecatoresc + politie, care sunt obligati sa va ajute. Din acel moment.
Pana atunci nu sunt obligati si veti primi raspunsuri evazive.

Inteleg ca nu aveti avocat, pt ca v-ar fi explicat si nu ati fi stat atat fara fetita. Angajati-va un avocat urgent.

Nu va recomand sa solicitati incredintarea, pt ca nu o sa o obtineti, nici macar prin ordonanta. Se obtine de catre tata doar in cazuri de abandon de catre mama. Dar bineinteles ca ramane la latitudinea dvs.
O ultima intrebare:
Avand in vedere ca pana in clipa de fata nu exista o hotarare judcatoreasca care sa hotarasca incredintarea copilului, eu fiind tata cu drepturi depline, politia nu este obligata sa-mi comunice adresa exacta unde se afla copilul meu, atata timp cat eu l-am declarat disparut ?
Nu.
Si nu e disparut, e cu mama lui.

Ordonanta presedintiala.
Succes!
adutescu a scris:

Nu.
Si nu e disparut, e cu mama lui.

Ordonanta presedintiala.
Succes!


Pai din moment ce eu nu cunosc adresa unde se afla copilul meu, nu l-am vazut de vreo 6 luni, pentru mine e disparut.
Daca un parinte ia copilul si pleaca fara ca celalat sa stie unde se afla, pentru cel care nu stie nimic de copil, nu e persoana disparuta ?

Poate nu se numeste disparut, poate are alt termen care defineste persoana plecata si despre care nu mai stii nimic.
Cum se numeste o persoana care pleaca de acasa de 6 luni si nu o mai vezi ?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
c_mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor inainte de divort?custodie comuna? dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In urma unor probleme eu si sotia trecem printr-un divort. -La ora actuala eu m-am mutat cu domiciulul de la acasa,iar sotia ma lasa sa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna persoana disparuta ? c_mircea c_mircea Ma aflu in divort cu sotia. Acum 6 luni a luat copilul si a plecat. Din clipa aceea nu l-am mai vazut, si nu stiu unde se afla. I-am declarat disparuti. Unii ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)