avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare mijloc de transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare mijloc de transport

O soc. are doi asociati , care doresc sa vanda o masina. Au fost la o reprezentanta si le-a cerut o imputernicire din partea administratoruluii( care este alta persoana. Aceasta imputernicire se face la notariat ? Se intocmeste un proces verbal AGA ?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 07:48, 16 August 2010
Daca cei doi asociati merg la reprezentanta (sau unde s-au dus sa "vanda" masina, sau nu sa cumpere se merge acolo?) cu actul constitutiv actualizat sau un certificat constatator de la Reg Com in care scrie ca doar ei sunt asociati si asta este vointa lor, nu trebuie nimic de la administrator. Administratorul neasociat nu are puteri mai mari decat asociatii, care au fondat societatea.
Daca administratorul merge in reprezentanta societatii atunci DA, ar avea nevoie de un fel de imputernicire, de regula este suficient o delegatie, cu nr. de inregistrare intern de la societate, semnata de cei doi asociati, ca il imputernicesc sa faca ... nu stiu ce pentru societate.
Mi se pare usor exagerata solicitarea unei procuri de vanzare speciale pt. administrator, cand el deja reprezinta societatea prin puterile conferite lui de asociati in momentul punerii lui in functia de administrator si bineinteles raspunde pentru faptele sale savarsite in timpul exercitarii functiei.
Dar daca as ar cere, adica o procura speciala la notar, decat sa te pui cu ei mai bine lasa-te dus de val ... e tara tuturor posibilitatilor :D
Cel de la reprezentanta nu prea a fost in clar cu diferenta intre asociati si administrator, sau doar il cunoaste pe administrator ... :)
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire srl cu asociat unic si administrator neasociat!! help pls corbul60 corbul60 Buna, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema: Persoana x(viitor administrator SRL) a rezervat denumirea SRL pentru inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)
Limitele hotararii aga ptr srl Florycel2009 Florycel2009 Se poate prin hotararea AGA sa fie imputernicita o persoana dinafara SRL-ului sa cumpere un teren pentru societate?Multumesc. (vezi toată discuția)