avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daca nu am actul de identitate la mine pot fi amendat?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daca nu am actul de identitate la mine pot fi amendat?

sunt foarte curios daca atunci cand ma legitimeaza un organ al politiei,eu fiind in calitate de pieton,si nu am actele de identitate asupra mea pot fi sanctionat cu amenda contraventionala? nu se poate da prin statie verificarea datelor?
Va multumesc si sper sa postati aici cateva raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 15:42, 19 August 2010
u.b.i.k. a scris:

In frumoasul si cetosul Regat Unit cei care locuiesc acolo si isi spun cu mandrie ca sunt "british" nu au acte de identitate, adica nu au un inscris oficial care sa ateste ca John Smith este ... John Smith. Cu toate ca nu au CI-uri sau BI-uri Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord functioneaza ceva mai bine decat Romania. Ah, sa nu uit, ultimul care a incercat sa le faca acte de identitate englezilor a pierdut alegerile cu toate ca se supranumise Churchill (de fapt era din familia Spencer), era stra-stra-stra-ceva-ul primului duce de Marlborough si-l batuse la popoul gol pe Hitler.


Nu stiu cum puteti crede asemenea povesti. Britanicii au renuntat de curand la cartile de identitate, dar asta nu inseamna ca ies pe strada fara un document de identificare in buzunar... ca o fi driving licence, pasaport, legitimatie de elev etc.
Daca ar fi cum spuneti, ce-ar face John Smith cand vrea un credit bancar? Se duce cu doi martori care sa-i confirme identitatea si inca patru care sa-i recunoasca pe cei doi? Chiar m-ati facut sa rad!

Scuze initiatorului topicului ca am ajuns cu dezbaterea in UK!
diana ramona a scris:

@BX
In prezent sa stiti ca nu exista in prezent dispozitie si sanctiune in acest sens , decat atunci cand persoana are o anumita calitate . Inainte da , era aceasta obligatie , dar noul act normativ ce guverneaza documentele de identitate ( oug 97/2005 ) nu prevede aceasta obligatie .
Tot ce trebuie sa faca este sa dea relatii despre identitatea sa ptr a fi identificat .


OK; multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de politie am primit amenda marian86 marian86 ma aflam an drum spre casa cand patru agenti de politie mau oprit pe strada fiind o ora tarzie 12 noaptea acestia sau prezentat si mau obligat sa ma legitimez ... (vezi toată discuția)
Politia locala. legitimare. gab93 gab93 Salut, Noaptea (ora 3) asta am iesit pur si simplu la un non-stop sa-mi iau un energizant. Surpriza, am fost oprit de politia locala si mi-au cerut sa ma ... (vezi toată discuția)
Refuz legitimare politie! B_Andrei B_Andrei [b]1.[/b] Ce se poate intampla daca refuz sa ma legitimez in fata unui agent de politie/jandarmerie pana la absurd, adica la sediul politiei sa nu le spun ... (vezi toată discuția)