avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Politia locala. Legitimare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Politia locala. Legitimare.

Salut,

Noaptea (ora 3) asta am iesit pur si simplu la un non-stop sa-mi iau un energizant. Surpriza, am fost oprit de politia locala si mi-au cerut sa ma legitimez.

Necunoscand legea, am refuzat initial si am cerut un motiv(+ foloseau un ton superior). Au refuzat sa-mi zica motivul sau sa-mi zica "asa zice legea". Dupa mai multe discutii, unul dintre politisti mi-a zis ca trebuie sa ma legitimez, poate sunt urmarit.

Nu aveam buletinul la mine si le-am dat nume, prenume, data nastere mai putin CNP-UL. Le-am zis de 2 ori datele dar ei refuzau sa le inteleaga corect si spuneau ca nu ma pot identifica.

I-am cerut gaborului sa ma lase sa ma uit pe aparat sa vad daca a scris corect datele. In final au reusit sa inteleaga si m-au lasat sa plec.

Este corect ce au facut?
Este vreo sansa sa primesc vreo amenda pentru ca initial nu am vrut sa ma legitimez sau ca nu aveam buletinul la mine?
Mentionez ca nu am semnat nimic.

Multmesc anticipat.
Se poate să fiți sancționat contravențional.
Legea nr. 61/1991, art . 31) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii
publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
Se poate face contestație , în termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal, la judecătoria de la locul săvârșirii contravenției.
Daca nu am semnat nimic, de unde au dovada ca au vorbit cu mine?
Nu mi-au cerut sa semnez proces verbal sau sa dau vreo declaratie.
Au vreo dovada?
Chiar dacă nu există vreo dovadă, dvs. observ că vă faceți griji și ne-ați adresat o întrebare, în urma căreia v-am răspuns care ar putea fi consecințele refuzului dvs. de a vă legitima.În caz că ați fost totuși identificat și sancționat, veți primi un proces-verbal acasă, dată de la care puteți să depuneți contestație la judecătorie.
Nu cred ar trebui sa primiti amenda pentru ca nu ati refuzat. E drept ca ati cerut detalii dar asta nu inseamna refuz sau obstructie sau alte chestiuni de genul asta.

De putut se poate .... ce ? nu ati auzit de PV intocmite de politie cu martori falsi? dar eu consider ca nu sunt motive.

Doar daca este vreo amenda pt faptul ca nu aveati CI la dvs, lucrul acesta este clar dar refuzul de identificare nu isi are sensul pt ca PL a aflat datele dvs chiar de la dvs.
no comment , dar de unde stiu eu ca politia locala ,opreste pe sotul dumneavoastra , si acesta nesemnand nimic , danad doar numele si datele dasului , ma trezesc eu cu amenda ca nu am vrut sa ma legitimez ?

nu credeti ca exagerati ? ce amenda sa fie pasibil omul ,daca acesta nu a primit un PV ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru prezentare c.i dupa mai multe insistente ardeleanadrian ardeleanadrian Buna seara, azi in jurul orei 7 eram cu prietena mea,un prieten si fratelele acestuia si cainele lor.In drum spre casa am trecut prin parc iar politia locala a ... (vezi toată discuția)
Contestație proces verbal EnescuClaudia EnescuClaudia Buna ziua in data de 5.04.2017 ora 19.30 in timp ce voiam să plec cu masina din raza domiciliului pe domeniul cfr am fost oprită de poliția tf care mia spus ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)