avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Locuiesc in orasul Oradea unde riscul de inundatii, cutremur si alunecari de teren este ZERO., deci nu mi se pare normal sa fiu OBLIGATA sa inchei o asigurare pentru locuinta, cu atat mai mult cu cat detin una facultativa, care acopera si aceste riscuri. Ce sanse de castig as avea in instanta, daca voi fi amendata pentru ca nu voi incheia o astfel de asigurare, avand ca proba, spre exemplu, o adeverinta eliberata de primarie care sa ateste ca in zona nu exista riscul de a se produce aceste evenimente, in cazul in care voi fi amendata de Primarie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters93450 , utilizator 23:37, 18 August 2010
elga50 a scris:

De aceeasi parere sunt si eu.
Nu vrem sa dam nimic, dar vrem sa primim totul..... mentalitate paguboasa care ne-a adus in halul asta in care suntem azi ca natiune.


Si eu am aceeasi parere dar doresc sa completez ca si legislativul si executivul sunt vai de mama lor. Nu au nici "cei 7 ani" si nici studii elementare, asa ca nu poti sa nu te inrebi: Cum au ajuns acolo?
Asigurarea locuintei ar trebui sa si-o faca cine vrea asa ceva si nu prin constringere.
De acord cu d-nul Adrian. Tudor. Un simplu formular ar fi absolvit de orice obligatie statul.
Da, aceasta este varianta pentru oamenii responsabili pentru proprietatea lor.
Am mari rezerve ca exista foarte multi oameni responsabili. Se ascund in spatele lipsei banilor, iar cand li se intampla necazul, cu toata hartia semnata, incep sa invoce "omenia" guvernantilor, sa-i blesteme, sa-i afuriseasca precum ca nu le fac casele la loc.
Deci o hartie o pui in fata cuiva sa o semneze, daca stii precis ca ala intelege ce face, dar cand el semneaza si se bucura ca a scapat sa dea prima anuala pe asigurare, bani cu care isi mai ia cateva cinzeci de tuica la crasma, si la caz de nenorocire ramane sub cerul liber, e de preferat ca statul sa-i faca bine omului cu sila!
Ma rog, "binele" asta insemnand preventia.
Plus ca la caz de ceva, doamne fereste, nu mai stam cu tiruri de ajutoare care sa se plimbe pe soselele patriei si sa descarce in curtile clientelei politice .....si restul pe care il stim....toata desfasurarea penibila de "sarituri in ajutor"-ul buzunarelor te-miri-cui.
Asa e, mi se pare de-a dreptul ABERANT ca locuitorii unor zone in care riscurile cuprinse in asigurarea obligatorie sunt ZERO sa plateasca pentru cei care stau in zone cu risc. Doar la noi se poate intampla asa ceva. Sa plateasca fraierul ...
Aveti perfecta dreptate, domnule Adrian Tudor. Asa ar fi cel mai corect, fiecare sa isi exprime acordul sau dezacordul de a incheia o asemenea asigurare, iar in caz de calamitate sa suporte eventualele consecinte. Nu mi se pare corect sa fiu obligat sa dau niste bani stiind ca riscul asigurat nu se va produce niciodata (zona fara risc seismic sau de alunecari de teren), cursuri de ape amenajate, indiguite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta C P C P Buna ziua, Eu nu mi-am facut asigurarea obligatorie pentru locuinta( din lipsa de timp) Acum insa doresc sa fac o asigurare privata pentru locuinta. M-ar ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare gabi4d gabi4d Buna ziua, Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta marbostgms marbostgms [b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)