avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am varsta de 15 ani, prietenul meu 22 ani - parintii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am varsta de 15 ani, prietenul meu 22 ani - parintii mei nu sunt de acord cu relatia

Ma numesc Lele si am 15 ani:">..am o mica "problema"..
am un prieten de 4 anii..au avult loc intre noi 2 relatii sexuale:">..de la un timp de vreme parintii nu mai sunt de acord cu relatia noastra..si am hotarat sa ma mut la el
..va rog ma pute`ti ajuta..as vrea sa stiu ce poate patii el?! daca ma duc la el..si parintii vin dupa mine..si eu nu vreau sa ma duc acasa ma iau cu "japca"?chiar daca eu nu vreau!
Cred ca ar trebui clarificat faptul ca daca ambii parteneri au peste 14 ani si nu a existat constrangere, profitare sau promisiuni, atunci nu e nicio infractiune, oricum ar insista parintii.
Eu te sfatuiesc sa renunti la ideea de a te muta cu prietenul tau de 22 ani , si sa stai cu parintii , pentru ca daca te muti cu el o sa regreti amarnic pasul asta .

Chiar daca prietenul tau acuma te vrea , dupa o perioada s-ar putea sa se razgandeasca in privinta ta si sa te trimita inapoi la parinti , parintii sa nu te primeasca , si uite asa ajungi in strada , plus ca lumea te eticheteaza corespunzator.
Articolele 198-199 c.pen,sunt foarte clare si nu are rost o discutie pe "daca" si "parca" generata nu stiu de o fantezie bogata.
Varsta minorei la ora cand pune aceasta intrebare este de 15 ani,conform relatarii sale.
Minora sub aceste aspecte nu poate pati nimic,chiar daca parintii naturali ai acesteia formuleaza sesizari
Dar daca se muta impreuna se poate ca minora sa aiba probleme cu banii si sa ajunga in strada .

Mie nu mi se pare de incredere un barbat de 22 de ani care se muta cu o minora de 15 ani , cu care are o relatie de 4 ani , adica atunci cand ea avea 11 ani el avea 18 ani .

Parintii pot sa faca reclamatie ca barbatul ala i-a facut promisiuni de casatorie fetei , mai ales daca vin cu martori care confirma ca sunt impreuna de cand ea avea 11 ani , si atunci sa te tii balci , iar dupa balci o sa vina despartirea si apoi trezirea la realitate .

Procurorii sunt foarte saritori sa faca dosare penale , pentru ca nu se stie niciodata de unde iese ditamai cazul , plus ca trebuie sa-si justifice leafa si nerezolvarea unor dosare datorita numarului mare de dosare pe care le instrumenteaza .

Trebuie sa te gandesti ca pe procuror nu-l doare daca mai face un dosar penal pe care sa-l inchida dupa ce faci 18 ani , pentru ca in Romania din pacate asa se procedeaza .

Procurorul intelege si el ca este criza si trebuie sa ajute avocatii sa traiasca .

Eu stiu un caz concret in care unui baiat i s-a intocmit dosar penal , mergandu-se pe principiul ca un dosar in plus nu strica , si chiar daca fata nu s-a mai vazut cu el , ba chiar s-a mutat intr-o alta localitate , au tras amandoi de dosarul asta pentru ca "oamenii legii " aveau nevoie de niste martori in diverse cazuri plus ca trebuiau sa-si justifice niste cheltuieli si ore munca .
Orice astfel de plangere trebuie dovedita cu probe(acte,martori,alte probe acceptate de lege).
O plangere penala nedovedita ramane o simpla insiruire de fapte,nedovedite insa ca fiind si reale.

Alte discuții în legătură

Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)
Minora de 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani? waryus waryus dupa cum spune si titlu o minora in varsta de aproape 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani?tin sa mentione ca eu sunt cel de 22 de ani iar minora e fica ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare - plecare minor de acasa adelina11alex adelina11alex ma numesc Adelina am 17 ani , am un iubit de 19 ani iar parintii mei sunt impotriva noastra . eu am foarte multe certuri acasa si nu mai suport ca sa stau tot ... (vezi toată discuția)